Η Ινδονησία και η Μαλαισία αναδείχθηκαν ως οι δύο κορυφαίοι προορισμοί παγκοσμίως για τους μουσουλμάνους ταξιδιώτες στο νέο δείκτη Mastercard-CrescentRating Global Muslim Travel Index (GMTI) 2023.

Η ετήσια έκθεση, που διανύει τώρα τον όγδοο χρόνο της, αναλύει δεδομένα σε σχεδόν 140 χώρες για να προσφέρει ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με το ποιοι προορισμοί ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες του ολοένα και πιο σημαντικού τμήματος των ταξιδιών Halal.

Τα δημογραφικά στοιχεία του ταξιδιού Halal είναι ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς παγκοσμίως. Σύμφωνα με το GMTI, οι διεθνείς αφίξεις μουσουλμάνων έφτασαν τα 110 εκατομμύρια το 2022 και προβλέπεται να φτάσουν τα 140 εκατομμύρια φέτος.

Μέχρι το 2028, οι αφίξεις μουσουλμάνων αναμένεται να φτάσουν τα 230 εκατομμύρια, με προβλεπόμενη δαπάνη 225 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην κορυφή η Ασία

Επί του παρόντος, η Ασία οδηγεί τον δρόμο για τις αφίξεις, με περισσότερο από το 31% όλων των ταξιδιωτών σε αυτήν την περιοχή να ταυτίζονται ως μουσουλμάνοι.

Η Ινδονησία και η Μαλαισία, που σημείωσαν ίση βαθμολογία στον δείκτη φέτος, είναι από καιρό δημοφιλείς προορισμοί για μουσουλμάνους τουρίστες.

Η Σιγκαπούρη κατετάγη 12η, καθιστώντας την μόνο μία από τις δύο χώρες (μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο) εκτός του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Η λίστα αξιολογεί τους προορισμούς με βάση τέσσερα βασικά κριτήρια:

  • Πρόσβαση.
  • Επικοινωνίες.
  • Περιβάλλον.
  • Υπηρεσίες.