Η Κωνσταντινούπολη, η Καππαδοκία και η Αττάλεια είναι τρεις προορισμοί που βρίσκονται στη λίστα κάθε ταξιδιώτη.

Οι θεαματικοί αυτοί προορισμοί της Τουρκίας περιμένουν όσους δεν έχουν κανονίσει ακόμα πού θα περάσουν την Πρωτοχρονιά ή επιθυμούν να ζήσουν τις πρώτες στιγμές του 2024 στους πιο εξαιρετικούς προορισμούς του κόσμου.

Η Κωνσταντινούπολη είναι το νέο «cool»

Η Κωνσταντινούπολη, με τα ιστορικά της ορόσημα, την αρχιτεκτονική που αντικατοπτρίζει την πολυπολιτισμική της δομή, τη ζωντανή σκηνή του πολιτισμού και της τέχνης και τη μοναδική της γαστρονομία, αποτελεί μια από τις πόλεις που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Η πόλη συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο «Οι 50 Καλύτεροι Ταξιδιωτικοί Προορισμοί για το 2024» του περιοδικού Travel + Leisure (T+L). Στην Κωνσταντινούπολη μπορείτε να απολαύσετε ηλιόλουστες μέρες ακόμη και τον Δεκέμβριο και να αφεθείτε στους ήχους, τα χρώματα και τα αρώματα των ζωντανών δρόμων της, που τροφοδοτούνται από τις αντιθέσεις της. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη νυχτερινή διασκέδαση της Κωνσταντινούπολης, που αποτελείται από μπαρ μέχρι τζαζ κλαμπ, από εστιατόρια που προσφέρουν φαγητό και διασκέδαση έως παραδοσιακές τουρκικές ταβέρνες.

Καππαδοκία: Ξενοδοχεία μέσα σε σπηλιές στη Χώρα των Παραμυθιών

Η Καππαδοκία, ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της Τουρκίας αλλά και του κόσμου, ταιριάζει απόλυτα με τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς: με τους μοναδικούς σχηματισμούς των Καμινάδων των Νεραϊδών, τις υπέροχες υπόγειες πόλεις, τα σπίτια λαξευμένα στους βράχους, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, την μοναδική εμπειρία της βόλτας με αερόστατο και τα φανταστικά ξενοδοχεία σε σπηλιές στα οποία μπορείτε να μείνετε. Η Καππαδοκία, ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Τουρκίας, προσφέρει πολλές εμπειρίες, από πολυτελή καταλύματα μέχρι εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας που σερβίρουν τα καλύτερα πιάτα της τουρκικής κουζίνας. Στην Καππαδοκία, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα εξαιρετικό μασάζ στο σπα πολυτελών ξενοδοχείων σε σπηλιές, τα οποία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε νόστιμες ποικιλίες κρασιού δίπλα στο τζάκι, με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και να απολαύσετε αυτό το μαγευτικό τοπίο σε ένα αερόστατο.

Αττάλεια: Πρωτοχρονιά κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου

Η Αττάλεια, στην καρδιά της Τουρκικής Ριβιέρας, είναι ένας προορισμός όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ζεστό καιρό ακόμη και τον Δεκέμβριο, χάρη στον ηλιόλουστο, ήπιο μεσογειακό χειμώνα. Δεν είναι απλώς ένας καλοκαιρινός προορισμός, αλλά ένα μέρος που επισκέπτεται κανείς όλο το χρόνο. Η πόλη αυτή, ιδανικός προορισμός για οικογενειακές αλλά και σόλο διακοπές, παραμένει αγαπημένος προορισμός για όσους θέλουν να περάσουν το νέο έτος σε μια ζεστή και ηλιόλουστη ατμόσφαιρα. Περιτριγυρισμένη από παραλίες, μεσογειακές γεύσεις, αρχαίες πόλεις και μουσεία που αντικατοπτρίζουν τη μαγευτική της ιστορία, η Αττάλεια είναι ένας προορισμός όπου μπορείτε να απολαύσετε την «καλή ζωή» ανάμεσα σε φανταστικά τοπία. Τα πολυτελή καταλύματα της Αττάλειας, εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, προσφέρουν εκδηλώσεις τόσο για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς όσο και ανήμερα, με εξερεύνηση αυτής της υπέροχης πόλης κάτω από τον μεσογειακό ήλιο. Εάν επισκεφθείτε την Αττάλεια την Πρωτοχρονιά, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε στη λίστα των προορισμών σας τα Πάταρα (Patara) και το Ντεμρέ (Demre), τις περιοχές όπου ο άγιος Νικόλαος (γνωστός ως Άγιος Βασίλης) γεννήθηκε, μεγάλωσε και έγινε γνωστός.