Οι Ινδοί ταξιδιώτες πραγματοποιούν κρατήσεις πτήσεων κατά μέσο όρο μόνο 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης τους.

Αυτό έδειξαν τα στοιχεία από το ενημερωτικό δελτίο COVID-19 Travel Insights της Amadeus, σε κρατήσεις μεταξύ Μαρτίου-Ιουλίου 2020.

Αυτή η στροφή προς τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής έχει σημαντικές επιπτώσεις στο πώς ο ταξιδιωτικός κλάδος της Ινδίας -αλλά και άλλων χωρών σε APAC που είδαν αυτή την αλλαγή- θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται την ανάκαμψη του 2021.

“Οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Ινδίας έχουν πλέον πολύ μικρότερη ευκαιρία να προσελκύσουν ταξιδιώτες, τονίζει ο Κύριλ Τέταζ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος αεροπορικών εταιρειών στο Amadeus σε Ασία-Ειρηνικό (APAC).

Πρέπει επειγόντως να προσαρμόσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ και επιχείρησης τους. Για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής της αγοράς, περισσότερο από ποτέ”.

Ποιες άλλες χώρες σε APAC ακολουθούν

Το ενημερωτικό δελτίο Amadeus διαπίστωσε επίσης ότι οι άλλες εννέα χώρες APAC που ακολουθούσαν το ίδιο μοτίβο με την Ινδία.

Εκτός από τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες όπου οι ταξιδιώτες έχουν κάνει κρατήσεις πτήσεων εσωτερικού πολύ πιο μπροστά κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ότι συνήθως.

Μετά την Ινδία, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη και η Νέα Ζηλανδία είναι οι χώρες APAC που έχουν μέχρι στιγμής δει τις πιο σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών.

Με μειώσεις 54%, 53% και 51% αντίστοιχα στους χρόνους παράδοσης της κράτησης πτήσεων σε σύγκριση με την προ COVID-19 επίπεδα σε διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις σε συνδυασμό.

Ακόμα και στην Ιαπωνία – όπου οι χρόνοι κράτησης παρέμειναν ο μεγαλύτερος στην περιοχή σε 53 ημέρες – το παράθυρο κράτησης εξακολουθεί να συρρικνώθηκε κατά 14% σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.