Τα ταξίδια αυξάνονται μεταξύ των Αμερικανών, αν και ο τρόπος που τα προσεγγίζουν ανά γενιά είναι διαφορετικός.

Αυτό συμπεραίνει νέα μελέτη της πλατφόρμας ταξιδιωτικών κρατήσεων GetYourGuide.

Σε γενικές γραμμές, τα ταξίδια κατατάχθηκαν υψηλότερα μεταξύ των δραστηριοτήτων που οι συμμετέχοντες ήταν πρόθυμοι να επαναλάβουν μετά την πανδημία.

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν Κυκλάδες

Τώρα που τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν αυξηθεί και πολλοί περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία έχουν αρθεί, υπήρξε μια αύξηση στα ταξίδια και τις μελλοντικές κρατήσεις. Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, το 70% των ερωτηθέντων στην έρευνα έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν διακοπές. Ωστόσο  οι προορισμοί διαφέρουν από γενιά σε γενιά.

– Πάνω από το μισό (51%) των Gen Z σχεδιάζουν διεθνή ταξίδια, ενώ το 37% επιλέγουν εσωτερικές διακοπές στις ΗΠΑ

– Οι κορυφαίες διεθνείς προορισμοί για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες περιλαμβάνουν το Σαν Χουάν, το Ντουμπάι, τις Κυκλάδες και το Παρίσι.

– Οι ταξιδιώτες Gen Z αναζητούν μοναδικούς τρόπους για να απολαύσουν τους διεθνείς προορισμούς τους. Επιλέγουν ένα σαφάρι στην έρημο στο Ντουμπάι, μια κρουαζιέρα με ηφαιστειακά νησιά στις Κυκλάδες και ένα μάθημα γαστρονομίας στο Παρίσι.

– Αντίθετα, σχεδόν οι μισοί Millennials (48%) και περισσότεροι από τους μισούς (61%) του Gen Xers σχεδιάζουν να μείνουν στις ΗΠΑ για τις επόμενες διακοπές τους. Αντίθετα, το 35% των Millennials και το 20% των Gen Xers σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό.