Από τις 24 Απριλίου έως τις 10 Ιουνίου 2012, το Hilton Αθηνών σε συνεργασία με τους επιμελητές Els Hanappe και Λάζαρο Σιάκο φιλοξενεί την έκθεση γλυπτικής του Στάθη Αλεξόπουλου.

Στο Hilton Αθηνών, ο Στάθης Αλεξόπουλος παρουσιάζει μια σειρά καινούργιων γλυπτών που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Αφροδίτη της Μήλου, κομψές κεφαλές αλόγων, κιθάρες και μια μοτοσυκλέτα. Το ενδιαφέρον του για το design είναι επίσης εμφανές στα γλυπτά τραπέζια και στην καρέκλα Isis. Ο Στάθης Αλεξόπουλος επιλέγει καθημερινά χρηστικά αντικείμενα και κλασσικά θέματα και τα μετατρέπει σε σύγχρονα σύμβολα.

Πειραματίζεται διαρκώς με νέα πρωτοποριακά υλικά που του δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργεί διαφορετικές μεταλλικές επιφάνειες. Ο Στάθης Αλεξόπουλος εφαρμόζει πάνω στις βασικές δομές των αντικειμένων ένα προσωπικό στυλ μέσω σχημάτων όπως λωρίδες και ιμάντες που δημιουργούν «κόμβους» παραπέμποντας  στην αρχαία τεχνική, της «μουμιοποίησης». Το αποτέλεσμα είναι ο επαναπροσδιορισμός του αντικειμένου διατηρώντας την αρχική του μορφή ως μνήμη αναλλοίωτη στον χρόνο δίνοντας του μέσα από μια σύγχρονη οπτική μία νέα ταυτότητα με έντονο εικαστικό χαρακτήρα.

Ο Στάθης Αλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Αποφοίτησε με άριστα το 2009 και προτάθηκε με υποτροφία Μιχελή. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς καθώς και σε διεθνή συμπόσια γλυπτικής. Έργα του υπάρχουν σε μεγάλους δήμους σε δημόσιους χώρους καθώς και στη σχολή Ικάρων στο Τατόι.

Τα έργα θα εκτίθενται στο Lobby και στο Aethrion Lounge του Hilton Αθηνών. Η έκθεση είναι ανοιχτή όλο το 24ώρο και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.