Ως ένα από τα «καλύτερα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού μέχρι στιγμής» χαρακτήρισε το περασμένο ο πρόεδρος των καταστηματαρχών παραλίων νομού Λάρισας Δημήτρης Χασιώτης, χωρίς όμως να ξεχάσει να καταθέσει το παράπονό του εκ μέρους των επαγγελματιών που είναι «ο αυστηρός έλεγχος από τις αρχές και οι μηνύσεις» κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο συμβάλλει αρνητικά στη νυχτερινή διασκέδαση των παραλίων. «Όταν σφραγίζονται τα καταστήματα μέσα στο καλοκαίρι πάει χαμένη όλη η προσπάθεια του έτους σε μια περίοδο που υπάρχει κόσμος καθημερινά στην περιοχή, πόσο μάλιστα τα Σαββατοκύριακα».

Εκτός από τους Έλληνες όμως επισκέπτες αυτήν την περίοδο υπάρχουν και αρκετοί ξένοι, κυρίως Ρουμάνοι και Πολωνοί που σύμφωνα με τον κ. Χασιώτη «Δεν συμβάλλουν και πολύ στην προσπάθεια των επαγγελματιών καθώς είναι χαμηλού επιπέδου, οικονομικά τουλάχιστον, τουρισμός με την κατανάλωσή τους να είναι περιορισμένη». Ελπίζουν… ελληνικά λοιπόν οι μαγαζάτορες της περιοχής.

«Η δική μας η σεζόν δεν τελειώνει με τον Δεκαπενταύγουστο» τονίζει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων νομού Λάρισας, Ηλίας Ευσταθίου μιλώντας σε τοπική εφημερίδα σκιαγραφώντας τους ανθρώπους που συνεχίζουν τις διακοπές τους στην ευρύτερη περιοχή «σε συντριπτικό ποσοστό είναι ξένοι». Οι συγκεκριμένοι μάλιστα θα συνεχίζουν να βρίσκονται στα παράλια του νομού και για το επόμενο διάστημα καθώς όπως συμπληρώνει «η σεζόν τελειώνει στα τέλη του Σεπτέμβρη».

Αν υπάρχει ένας δείκτης για το αν έχει κόσμο η πόλη ή όχι, αυτός σαφώς είναι η εικόνα πληρότητας των τραπεζοκαθισμάτων του κέντρου. Γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας Γιάννη Μπιώτη, να περιγράψει την εικόνα αυτών των ημερών και τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε δει μεγάλη διαφορά με τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της επόμενης».