Ακολουθούν καλά νέα για όσους απογοητεύτηκαν από την έλλειψη ταξιδιωτικών επιλογών στην εποχή Covid-19: Οι Μαλδίβες ανοίγουν ξανά σε διεθνείς επισκέπτες την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Αυτή η απόφαση περιλαμβάνει ακόμη και πολίτες των ΗΠΑ, οι οποίοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι σε πολλά μέρη του κόσμου, μετά τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων.

Το σύμπλεγμα σχεδόν 1.200 νησιών στον Ινδικό Ωκεανό είναι μια απομακρυσμένη τοποθεσία που προσφέρεται φυσικά για κοινωνικές αποστάσεις, με πολυτελή καταλύματα επικεντρωμένα σε ιδιωτικά μπανγκαλόου πάνω από το νερό και μεγάλο μέρος της δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους – όλοι θετικοί παράγοντες για μία οικονομία που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

Οι διεθνείς επισκέπτες θα επιτρέπονται μόνο στα νησιά του θερέτρου από τις 15 Ιουλίου.

Ομαλοποίηση της διαδικασίας

Οι Μαλδίβες προσπαθούν να διευκολύνουν το ταξίδι προς τα νησιά με κάθε τρόπο .

«Οι τουρίστες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν επιπλέον, να προσκομίσουν πιστοποιητικό ή αποτέλεσμα τεστ ενδεικτικό της αρνητικής κατάστασης για το Covid-19 πριν από την είσοδο στις Μαλδίβες. Για τους τουρίστες χωρίς συμπτώματα, δεν υπάρχει καμία απαίτηση για καραντίνα», ανακοίνωσε η Maldives Marketing & PR Corp.

Οι Μαλδίβες εργάζονται για το άνοιγμα αυτό για εβδομάδες.

Μέχρι το τέλος του μήνα, περισσότερα από 40 θέρετρα από συνολικά περίπου 150 ακίνητα αναμένεται να λειτουργήσουν, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού. Το Four Seasons Resort Maldives στο Landaa Giraavaru και το Soneva Fushi είναι ήδη ανοιχτά και το One & Only Reethi Rah θα ανοίξει στις 24 Ιουλίου.

Πρωτόκολλα ασφαλείας

Τα θέρετρα και τα καταλύματα των νησιών λαμβάνουν όλες τις προτεινόμενες προφυλάξεις, και οι ιδιοκτησίες έχουν εφαρμόσει νέα πρωτόκολλα καθαριότητας και υγιεινής για να διασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες θα είναι ασφαλείς.

Εάν κάποιος επισκέπτης πρέπει να νοσηλευτεί, οι Μαλδίβες έχουν δημιουργήσει επαρκή νοσοκομείο και ιατρική ικανότητα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα κρούσματα, διαθέτοντας μια νέα μονάδα ICU με 20 κρεβάτια.