Πάνω από το μισούς Αμερικανούς (55%) σχεδιάζουν διακοπές τουλάχιστον ταξίδι μιας διανυκτέρευσης πριν από το τέλος του επόμενου έτους. Αυτό αναφέρει πρόσφατη έρευνα της AAA Travel.

Μάλιστα αναζητούν ταξιδιωτική ασφάλιση για να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους στις διακοπές τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ένα τρίτο (31%) των ταξιδιωτών στις ΗΠΑ είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση για τα ταξίδια τους που έχουν προγραμματιστεί πριν από το τέλος του 2022, λόγω της πανδημίας.

Η δυνατότητα ακύρωσης ενός ταξιδιού επιστροφής χρημάτων είναι μακράν το πιο συχνά αναφερόμενο όφελος της ταξιδιωτικής ασφάλισης για το 69% των ταξιδιωτών.

Αυτοί οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν τα ταξιδιωτικά συμβόλαια που περιλαμβάνουν ένα στοιχείο “ακύρωση ανά πάσα στιγμή”. Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και προστασία σε περίπτωση που ένας ταξιδιώτης χρειαστεί να ακυρώσει το ταξίδι του.

Η AAA συνιστά στους ταξιδιώτες να συμβουλευτούν την εξειδίκευση ενός έμπειρου ταξιδιωτικού συμβούλου για να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους.

Το ενδιαφέρον για ταξιδιωτική ασφάλιση αυξήθηκε με τις πωλήσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης να διπλασιάζονται κάθε χρόνο.

Επίσης, ορισμένοι διεθνείς προορισμοί ενδέχεται να απαιτούν από τους επισκέπτες να φέρουν ταξιδιωτική ασφάλιση, για να καλύψουν τυχόν απρόσμενα ιατρικά έξοδα που ενδέχεται να προκύψουν κατά την επίσκεψή τους.

Ένας έμπειρος ταξιδιωτικός σύμβουλος μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να περιηγηθούν σε αυτές και σε άλλες εξελισσόμενες ταξιδιωτικές απαιτήσεις.

Ταυτόχρονα, 6 στους 10 Αμερικανούς (60%) βλέπουν το όφελος από τη συνεργασία με έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο για να προγραμματίσουν τα επερχόμενα ταξίδια τους.

Τα κορυφαία οφέλη των ταξιδιωτών από τη συνεργασία με έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο είναι:

  • Η εξοικονόμηση χρόνου κατά την έρευνα ή τον προγραμματισμό διακοπών, 40%.
  • Η βοήθεια με περίπλοκους νέους περιορισμούς/απαιτήσεις ταξιδιού, 34%.
  • Η εύρεση καλύτερων προσφορών, 33%.