Σύνταξη:tourismtoday.gr

Οι ακυρώσεις, οι αναβολές, οι αλλαγές και κάθε είδους σχετικές αποφάσεις ήταν στην πρώτη γραμμή των γάμων τους τελευταίους είκοσι και πλέον μήνες.

Αλλά πλέον στον ορίζοντα έχουν εμφανιστεί νέες τάσεις στα γαμήλια ταξίδια. Την τελευταία δεκαετία, οι γάμοι προορισμών απολάμβαναν τεράστια δημοτικότητα.

Η βιομηχανία προετοιμάζεται για ένα δυνατό 2022

Για το 2022, οι ειδικοί του κλάδου ισχυρίζονται ότι θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του έτους.
Η βιομηχανία προετοιμάζεται για ένα δυνατό 2022. Με τους γαμήλιους προορισμούς να αποτελούν σημαντική πηγή τουρισμού.

Η Excellence Collection αποκαλύπτει τις προβλέψεις της και τις νέες τάσεις για τα γαμήλια ταξίδια στην επόμενη χρονιά.

Τελετές όλο το χρόνο

Ιστορικά, οι γαμπροί και οι νύφες επέλεξαν τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο ή Νοέμβριο για να πραγματοποιήσουν το γάμο τους.
Αλλά σύμφωνα με το Excellence Collection, αυτό δεν ισχύει πλέον.
Για το 2022 υπάρχει μια αξιοσημείωτη άνοδος στους γάμους προορισμών, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει προτίμηση για μια συγκεκριμένη εποχή ή μήνα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δυνητικά έχουν οδηγήσει σε αυτή τη νέα τάση.

Συνήθως, ή περισσότερο πριν από την πανδημία, η πλειονότητα των γάμων πραγματοποιούνταν αναμενόμενα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή εποχές. Πλέον αυτό έχει αλλάξει λόγω της τρέχουσας ευελιξίας που επιτρέπει η εξ αποστάσεως εργασία.

Ο προγραμματισμός μιας τελετής δεν χρειάζεται να περιστρέφεται γύρω από διακοπές, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό νεόνυμφων είναι πλέον σε θέση να ξεφύγει και να εργαστεί ταυτόχρονα.

Λιγότεροι παρευρισκόμενοι, περισσότεροι εορτασμοί

Τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, οι εκδηλώσεις περιορίστηκαν σε μικρότερες, ελεγχόμενες ομάδες λόγω των υγειονομικών κανονισμών και των περιορισμών των χώρων.
Παρόλο που όλα έχουν χαλαρώσει πρόσφατα, η τάση είναι εδώ για να μείνει.

Οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής οδήγησαν σε μικρότερους γάμους, κάτι φυσιολογικό εν μέσω πανδημίας.
Οι μελλοντικοί νεόνυμφοι επιλέγουν περισσότερο τις μικρές συγκεντρώσεις και δίνουν σημασία στους εορτασμούς ανεξάρτητα.

Με λιγότερους παρευρισκόμενους και απλούστερα logistics, οι γάμοι για το 2022 θα εξελιχθούν σε μια σειρά εκδηλώσεων πέρα ​​από την τυπική δεξίωση και την τελετή.

Οι επισκέπτες έχουν μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. Επιλέγουν να διαθέσουν τους πόρους τους σε περισσότερες δραστηριότητες που κυμαίνονται μεταξύ 3-5 ημερών κατά μέσο όρο.

Είτε πρόκειται για brunch με τροφοδοσία, βραδιές καραόκε, σιωπηλά πάρτι ή δείπνα στο ύπαιθρο, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένες ομαδικές δραστηριότητες πριν και μετά το γάμο, το επόμενο έτος.

Σπάζοντας την παράδοση

Περισσότεροι εορτασμοί απαιτούν νέες ιδέες και διαφορετικές έννοιες. Τα ζευγάρια που έχουν ήδη παντρευτεί κατά τη διάρκεια του COVID-19 δείχνουν τώρα ενδιαφέρον να γιορτάσουν την ένωση τους δίπλα σε στενούς φίλους και την οικογένειά τους.
Μερικές φορές χωρίς γάμο αλλά με δεξίωση, σε ένα πολυτελές θέρετρο all-inclusive.

Από γάμο σε διακοπές

Μια αυξανόμενη τάση είναι οι καλεσμένοι του γάμου προορισμού να μετατρέπουν την περίσταση σε μεμονωμένες διακοπές μετά το γάμο. Δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό ταξιδιωτών φοβόταν τα διεθνή ταξίδια για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και η απομακρυσμένη εργασία έχει γίνει ο κανόνας, οι επισκέπτες σε προορισμούς γάμου, είναι πιθανό να μείνουν έναν επιπλέον σημαντικό χρόνο για προσωπική αναψυχή.

Συγκρατημένη χλιδή

Η συγκρατημένη χλιδή, οι μικρές καλόγουστες διασκευές και οι υπαίθριοι χώροι ντυμένοι σε γήινους τόνους και ανοιχτά χρώματα θα επικρατήσουν τη νέα χρονιά.

Η πανδημία COVID-19 όχι μόνο έχει περιορίσει τη βιομηχανία, αλλά έχει επίσης ενθαρρύνει ζευγάρια και προμηθευτές να βελτιστοποιήσουν το χρόνο, τις ευκαιρίες και τους πόρους, κάνοντας το 2022 έτος επιστροφής.

Σύμφωνα με το Wedding Report, μόνο οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν 2,5 εκατομμύρια γάμους τον επόμενο χρόνο, οι περισσότεροι από το 1984.