Οι Νορβηγοί τουρίστες που έφτασαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο των Χανίων εγκαινίασαν τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν για την Κρήτη.

Ειδικότερα, με πτήση τσάρτερ προσγειώθηκαν στο Αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων το πρωί του Σαββάτου 1 Απριλίου.

Ταυτόχρονα, μαζικές είναι οι αφίξεις τουριστών και στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”. Περισσότεροι από 500 Σκανδιναβοί έφτασαν με δύο πτήσεις των σκανδιναβικών αερογραμμών από το Όσλο της Νορβηγίας το σαββατοκύριακο που πέρασε και ακολούθησε μία πτήση των βρετανικών αερογραμμών από το Λονδίνο, ενώ μέσα στην ημέρα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 17 πτήσεις εξωτερικού.

Τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό θα αυξάνεται σε καθημερινή βάση.

Η άφιξη των Νορβηγών σηματοδοτεί το αυξημένο τουριστικό ρεύμα που αναμένεται να αναπτυχθεί από χώρες της Σκανδιναβίας τη φετινή περίοδο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, «τα μηνύματα από τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, αλλά και οι προκρατήσεις δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε μια χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό, που θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Είναι δε σημαντικό το γεγονός ότι θα έχουμε ταυτόχρονα μεγαλύτερης διάρκειας τουριστική περίοδο μιας και ξεκινά νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα παρατείνεται μέχρι και μετά τον Οκτώβριο».