Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά τις διακοπές του Απριλίου και του Μαΐου, η Ιταλία προετοιμάζεται για τον Ιούνιο. Σύμφωνα με την Confcommercio αναμένει πλήθος τουριστών.
Εκτιμάται ότι ο επόμενος μήνας μπορεί να φέρει αριθμό ρεκόρ επισκεπτών στην Ιταλία. Οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία αναμένεται να αυξηθούν.

Επί του παρόντος, το 65% των ταξιδιωτών που κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα (περίπου 2,1 εκατομμύρια) προέρχονται από ξένες χώρες. Και κυρίως από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.
Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί γι’ αυτούς δεν είναι μόνο οι πόλεις της τέχνης. Η τουριστική ζήτηση για τον Ιούνιο είναι αρκετά ποικίλη.

Ορισμένοι προορισμοί, ιδίως οι πόλεις της τέχνης, βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη υποδεχόμενοι πλήθος επισκεπτών. Από την άλλη πλευρά, τα παραθαλάσσια θέρετρα περιμένουν ακόμη τα πλήθη.

Οι εγχώριοι τουρίστες αναμένεται να κλείσουν τις διακοπές τους αργότερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι Ιταλοί συνήθως πηγαίνουν για διακοπές στον ήλιο και την παραλία αργότερα το καλοκαίρι.

Οι ξένοι είναι λιγότερο πρόθυμοι να επισκεφθούν τη χώρα κατά τους μήνες με τις υψηλότερες καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

  • Οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ είναι οι πολυπληθέστεροι μεταξύ των εθνικοτήτων τουριστών που θα συρρεύσουν στην Ιταλία τον Ιούνιο, αντιπροσωπεύοντας έως και το 16% της συνολικής ζήτησης.
  • Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (14,4%) και η Γερμανία (7,5%), η Γαλλία (6,8%) και η Ελβετία (3,1%).
  • Στη συνέχεια, βρίσκονται ορισμένες ενδιαφέρουσες αγορές παρά το σχετικά χαμηλό μερίδιο της ζήτησης, και συγκεκριμένα η Ιαπωνία (2,9%), η Ινδία (1,5%), η Βραζιλία (1,4%) και η Σιγκαπούρη (1,3%).

 

Κορυφαίοι προορισμοί στην Ιταλία

Για ταξίδια τον Ιούνιο, ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι η λίμνη Γκάρντα, ένας από τους αγαπημένους προορισμούς, ιδίως για τους ξένους τουρίστες.
Οι αλλοδαποί αντιπροσωπεύουν το 89,5% της συνολικής ζήτησης, ακόμη και αν δεν υπάρχουν κατά κύριο λόγο Αμερικανοί (οι οποίοι, αντίθετα, προτιμούν τη λίμνη Κόμο).
Οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί έρχονται σε μεγαλύτερο αριθμό.

Αντίθετα, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο αγαπημένος προορισμός των Ιταλών, η Riviera Romagnola.
Η εγχώρια αγορά καλύπτει το 47,3% της συνολικής ζήτησης σε αυτόν τον προορισμό.

Οι Ιταλοί διακρίνονται επίσης με βάση τον μέσο όρο διαμονής, ενώ οι ξένοι αναζητούν διανυκτερεύσεις στη Ριβιέρα κατά μέσο όρο 4-4,3 διανυκτερεύσεις, οι Ιταλοί επιλέγουν μια πιο παρατεταμένη διαμονή, με μέσο όρο 6,1 διανυκτερεύσεις.

Ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός είναι οι πόλεις της τέχνης, η Ρώμη και η Φλωρεντία. Στη Ρώμη, το ποσοστό της ζήτησης από το εξωτερικό ανέρχεται στο 89%, ενώ στη Φλωρεντία στο 91%.

Η Βενετία και το Μιλάνο βρίσκονται στην έκτη και την ένατη θέση έχουν επίσης πολύ υψηλό μερίδιο διεθνής ζήτησης, με 93% για τη Βενετία και 90% για το Μιλάνο.
Και για τις τέσσερις πόλεις, η μέση διαμονή είναι μεταξύ 2,7 και 3,2 διανυκτερεύσεων.