Ο όγκος των ξενοδοχειακών κρατήσεων στην Ισπανία έχει επιστρέψει στα ίδια επίπεδα πριν από δύο χρόνια. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του SiteMinder World Hotel Index.

Ειδικότερα, σημειώθηκε γρήγορη ανάκαμψη στις κρατήσεις ξενοδοχείων. Από 57% την 1η Μαΐου σε 87% την 1η Ιουνίου σε σύγκριση με τις ίδιες χρονικές περιόδους το 2019.

Οι συνολικοί όγκοι κρατήσεων στην Ισπανία έχουν ξεπεράσει το 100% των επιπέδων τους για το 2019, με τις μικρότερες πόλεις να αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Σύμφωνα με το SiteMinder, η Μάλαγα και η Βαλένθια συγκαταλέγονται μεταξύ των πόλεων με την ταχύτερη ανάκαμψη, καταγράφοντας αντίστοιχα το 111% και το 105% του όγκου των κρατήσεων ξενοδοχείων σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν.

Ωστόσο δε συμβαίνει το ίδιο για μεγαλύτερες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Σεβίλλης, της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης.

Αυτό αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη παγκόσμια τάση των ταξιδιωτών που επιλέγουν διακοπές εκτός μεγάλων μητροπολιτικών περιοχών.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τέσσερις από αυτές τις ισπανικές πόλεις κατατάσσονται στις 10 κορυφαίες πόλεις για δυναμική κράτησης ξενοδοχείων.

Επί του παρόντος, ο συνολικός μέσος όρος για τις κρατήσεις ξενοδοχείων βρίσκεται στο 67% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Η επιστροφή των διεθνών ταξιδίων

Από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το ποσοστό των διεθνών επισκεπτών σε σύγκριση με τους εγχώριους επισκέπτες στην Ισπανία αυξάνεται σταθερά.

Τον Μάρτιο, οι διεθνείς ταξιδιώτες αποτελούσαν το 28% όλων των αφίξεων ξενοδοχείων στην Ισπανία. Το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε σε 31% τον Απρίλιο και 35% τον Μάιο.