Μείωση καταγράφει ο επαγγελματικός τουρισμός της Βαρκελώνης τα τελευταία χρόνια. Αυτό προκύπτει από την Ένωση Ξενοδόχων Βαρκελώνης.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στη Βαρκελώνη ζητούν δράση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η πόλη γίνεται λιγότερο ελκυστική για τους επαγγελματίες. Το 2014, ο επαγγελματικός τουρισμός αποτέλεσε το 50% των πελατών των ξενοδοχείων. Το 2018, ήταν μόλις 30%. Η ισορροπία επομένως έχει διαταραχθεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτήν την πτώση. Πρώτα απ ‘όλα, η αύξηση της τουριστικής ανάπτυξης στη Βαρκελώνη. Οι τουρίστες αναψυχής γίνονται συνεχώς περισσότεροι από όσους επισκέπτονται την πόλη για επαγγελματικούς λόγους.

Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων ανησυχούν γιατί οι όσοι ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Καταλανίας έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη.

Αρκετοί τομείς επηρεάζονται από τη μείωση, όπως τα ξενοδοχεία, αλλά και τα εστιατόρια και τα καταστήματα. Επιπλέον, οι επαγγελματίες παραμένουν πάντα σε ξενοδοχεία, δεν μετακινούνται σε άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Σε αντίθεση με τους παραθεριστές που δεν διστάζουν να επιλέξουν διαμερίσματα.

Η διατήρηση των επαγγελματιών πελατών είναι απαραίτητη για τους ξενοδόχους της Βαρκελώνης.