Σύνταξη tourismtoday.gr

Οι Ολλανδοί τουρίστες με προορισμό τη Νότια Ευρώπη προειδοποιήθηκαν για τις αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Η ολλανδική μετεωρολογική υπηρεσία Weeronline ανακοίνωσε ότι οι θερμοκρασίες αυξάνονται σημαντικά, σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία.

Όπως αναφέρει «ο καύσωνας θα είναι καταιγιστικός σε ορισμένους προορισμούς διακοπών, με μέγιστες θερμοκρασίες 45 βαθμών και περισσότερο».

Το θερμόμετρο ενδέχεται να εκτοξευθεί έως και τους 48 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Σικελίας και της Σαρδηνίας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις στη νότια Ισπανία οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως και 46 ή 47 βαθμούς μετά το Σαββατοκύριακο.

Στην Ελλάδα και την Τουρκία οι θερμοκρασίες προβλέπεται να κυμανθούν από 35 έως και 43 βαθμούς, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινούν οι καλοκαιρινές άδειες για τους περισσότερους κατοίκους των Κάτω Χωρών. Αναμένεται μεγάλη κίνηση στους δρόμους προς τους προορισμούς διακοπών στη νότια Ευρώπη.

Η Βασιλική Ολλανδική Λέσχη Τουρισμού ANWB συνιστά στους Ολλανδούς παραθεριστές να είναι καλά προετοιμασμένοι, με αρκετό πόσιμο νερό στο αυτοκίνητο και όσοι ταξιδεύουν με παιδιά να τοποθετήσουν σκίαστρα στα παράθυρα.