Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πολλοί επιβάτες αεροπορικών εταιρειών φαίνεται να αποφεύγουν το Παρίσι αυτό το καλοκαίρι λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία σε καλοκαιρινές κρατήσεις από τον όμιλο Air France-KLM η αεροπορική κίνηση από και προς την πρωτεύουσα της Γαλλίας παρουσιάζει σαφή υστέρηση.

Τα έσοδα προβλέπεται να κινηθούν από 160 έως 180 εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερα από τις προσδοκίες για την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και η τελετή λήξης έχει οριστεί για τις 11 Αυγούστου.
Το αθλητικό γεγονός αναμένεται ακόμη να προσελκύσει πολλούς τουρίστες στο Παρίσι για τους αγώνες και τη γενική ατμόσφαιρα.
Ωστόσο, αυτή η εισροή δεν οδήγησε στην αύξηση στα εισιτήρια για πτήσεις που ανέμενε η Air France-KLM.

Ο όμιλος είπε ότι τα στοιχεία για ταξίδια στο Παρίσι είναι επίσης απογοητευτικά σε σύγκριση με τις κρατήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ένας παράγοντας είναι ότι η πόλη θα «έχει αρκετό κόσμο και θα είναι ακριβή» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα ταξίδια μεταξύ της πόλης και άλλων προορισμών είναι επίσης κάτω από τον συνήθη μέσο όρο Ιουνίου-Αυγούστου, καθώς οι Γάλλοι κάτοικοι φαίνεται να αναβάλλουν τις διακοπές τους για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή να σκέφτονται εναλλακτικά ταξιδιωτικά σχέδια.

Τα απογοητευτικά στοιχεία δεν αποτελούν λόγο για τον αεροπορικό όμιλο να περιορίσει τον συνολικό αριθμό των επιβατικών πτήσεων.
Η Air France, η KLM και η Transavia, αναμένουν ότι η ροή σε επιβάτες από και προς τη Γαλλία θα επανέλθει στο κανονικό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλωστε η ζήτηση για τα τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου είναι «ενθαρρυντική».

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Air France-KLM υπέστη απότομη πτώση στο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ όταν ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών αφαιρέθηκε από τη λίστα αγοράς της τράπεζας Barclays.

Εμπειρογνώμονες στη βρετανική τράπεζα επεσήμαναν την επικείμενη πολιτική αστάθεια στη Γαλλία, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει προκλήσεις για την Air France.
Παράλληλα, η αβεβαιότητα στην Ολλανδία σχετικά με το νέο σχέδιο συρρίκνωσης του Schiphol ασκεί επίσης πίεση στην KLM.