Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με τα αεροπορικά εισιτήρια να αυξάνονται, οι ταξιδιώτες μπορούν να αναμένουν ότι θα πληρώσουν λίγο περισσότερο για πτήσεις το 2023.
Ωστόσο, μερικές πτήσεις ξεχωρίζουν ως προς το κόστος και είναι προσβάσιμες μόνο σε μια μικρή ομάδα ταξιδιωτών.

Με βάση παγκόσμια ανάλυση στα εισιτήρια first class, μελέτη από την νεότερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας ALPEN AIR αποκαλύπτει τις πέντε απευθείας διαδρομές μετ’ επιστροφής με τα περισσότερα προνόμια αλλά τη μεγαλύτερη τιμή αυτή τη στιγμή.

Οι πέντε πιο ακριβές πτήσεις στον κόσμο

1. Νέα Υόρκη – Άμπου Ντάμπι με Etihad Airways

Το πιο ακριβό αεροπορικό εισιτήριο απλής μετάβασης στον κόσμο θα κοστίσει στους ταξιδιώτες περίπου 66.000 δολάρια, για πρώτη θέση στην Etihad Airways από τη Νέα Υόρκη (JFK) στο Άμπου Ντάμπι (AHU).

Η πτήση διάρκειας 12,5 ωρών τελειώνει και κοστίζει στους επιβάτες περίπου 88 δολάρια ανά λεπτό.
Ωστόσο, υπάρχουν προνόμια, όπως μια σουίτα 430 τετραγωνικών ποδιών στο επάνω κατάστρωμα του Airbus A380 που διαθέτει ξεχωριστό υπνοδωμάτιο με κρεβάτι queen size και ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και υπηρεσία σοφέρ στο αεροδρόμιο και μόνιμη βοήθεια από προσωπικό μπάτλερ.

2. Λος Άντζελες – Ντουμπάι με Emirates

Οι επιβάτες της Emirates μπορούν να πετάξουν από/προς το Λος Άντζελες (LAX) στο Ντουμπάι (DXB) με τιμή 31.000 δολάρια.

Η πτήση διάρκειας σχεδόν 16 ωρών με το Airbus A380 της Emirates κάνει check in με 32 δολάρια ανά λεπτό, αλλά περιλαμβάνει πρόσβαση σε ένα ειδικό μπάνιο σπα με αποκλειστικά σαπούνια και κρέμες, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο ντους ευεξίας.

Οι επιβάτες μπορούν ακόμη και να ζητήσουν από την αεροσυνοδό τους να μετατρέψει τη σουίτα πτήσης τους σε έναν πλήρως ανεπτυγμένο χώρο ύπνου για να εξασφαλίσουν ότι θα φτάσουν ανανεωμένοι.

3. Νέα Υόρκη – Σεούλ με Korean Air

Η Korean Air εκμεταλλεύεται το Airbus A380 μεταξύ της Νέας Υόρκης (JFK) και της Σεούλ της Νότιας Κορέας (ICN) με εισιτήρια πρώτης θέσης που φτάνουν τα 28.000 δολάρια ή 29 δολάρια ανά λεπτό.

Οι πελάτες με βαθιές τσέπες μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία μια σειρά ψυχαγωγίας κατά την πτήση που θα σας βοηθήσει να περάσει η ώρα στην πτήση που διαρκεί σχεδόν 16 ώρες, καθώς και πολλά ιδιωτικά και άνετα καθίσματα που μπορούν να ξαπλώσουν για ύπνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

4. Λονδίνο – Χονγκ Κονγκ με Cathay Pacific

Οι επιβάτες πρώτης θέσης που πετούν στη γραμμή Cathay Pacific Λονδίνο (LHR) – Χονγκ Κονγκ (HKG) θα περάσουν περισσότερο από τη μισή ημέρα (12,5 ώρες) στον ουρανό κάθε φορά με κόστος 22.000 δολάρια.

Αν και ακριβή, η πρώτης τάξεως εμπειρία του Cathay Pacific υπόσχεται το πιο απαλό κρεβάτι στον ουρανό, επιλογές από ένα βραβευμένο κελάρι και ένα υπερσύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει, είναι μεταξύ άλλων αξιοσημείωτες.

5. Λονδίνο – Λος Άντζελες με Virgin Atlantic

Η υπερατλαντική πτήση της Virgin Atlantic, διάρκειας 11 και πλέον ωρών, από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου (LHR) προς το Λος Άντζελες (LAX) ισοδυναμεί με το τέταρτο πιο ακριβό εισιτήριο πρώτης θέσης που κοστίζει 22.000 δολάρια.

Ωστόσο, αυτό το κόστος συνοδεύεται από επιπλέον προνόμια, καθώς η ελίτ εμπειρία πελατών του αερομεταφορέα περιλαμβάνει πλήρως επίπεδα κρεβάτια, δείπνο a la carte, πρόσβαση σε σαλόνια, μπαρ και στο Clubhouse πριν από την επιβίβαση.