Η πολιτιστική δράση «Οι πέτρες μιλούν» φιλοξενείται από την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και για έναν μήνα στη Στοά του Αττάλου μέσα στην Αρχαία Αγορά, όπου επί αιώνες χτυπούσε η αληθινή καρδιά της αρχαίας Αθήνας.

Τα θεατρικά δρώμενα «Οι πέτρες μιλούν», είναι μία προσφορά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού και λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Απευθύνονται σε ένα μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών της Αθήνας, αλλά και Ελλήνων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την αρχαία ελληνική αλλά και βυζαντινή Γραμματεία μέσα από σπουδαία κείμενα φιλοσόφων, τραγικών ποιητών, πολιτικών.

Στόχος είναι η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της, συνδυάζοντας τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων από την αρχιτεκτονική και τις Τέχνες έως την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και λογοτεχνία.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 11 π.μ έως 1μ.μ. και η παρακολούθησή τους είναι ελεύθερη για το κοινό.