Την ανάδειξη της της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της, συνδυάζοντάς την με την τουριστική ανάπτυξη επιχειρεί για τρίτη συνεχή χρονιά η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού σε συνεργασία με Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τη διενέργεια της πολιτιστικής δράσης «Οι πέτρες μιλούν» σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό και θα πραγματοποιούνται από τις 5 Ιουλίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 11 π.μ έως 1μ.μ.

Η πρώτη παράσταση να ξεκινά στο αίθριο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, ενώ ακολουθούν τον Σεπτέμβριο ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς και τον Οκτώβριο το Μουσείο Ακρόπολης (αίθριο).

Νέοι ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον «Επιτάφιο λόγο του Περικλή» του Θουκυδίδη, το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου -που αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά μελοποιημένο από τον Νίκο Πλάτανο- και τον «Διγενή Ακρίτα» σε τρεις γλώσσες (ελληνικά- αγγλικά -γαλλικά).