Οι επαγγελματίες του ταξιδιού και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από όλο τον κόσμο θα εξερευνήσουν πώς ο τομέας του τουρισμού εργάζεται για το «Working Towards Net Zero» στην 30η έκδοση του Arabian Travel Market (ATM), που θα πραγματοποιηθεί στο Dubai World Trade Center (DWTC) από Δευτέρα 1 έως Πέμπτη 4 Μαΐου 2023.

Στην τετραήμερη εκδήλωση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 150 ομιλητές σε 63 συνεδρίες, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και προσωπικότητες του κλάδου από όλο τον κόσμο περιγράφουν πώς εργάζονται για να προωθήσουν την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές στον τομέα.

Υπουργοί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ομάν, την Ιορδανία, την Τζαμάικα και την Ισπανία θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από ανώτερα στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα για να παρουσιάσουν βιώσιμες καινοτομίες, να μοιραστούν τη γνώση και τις βέλτιστες πρακτικές και να εξερευνήσουν ευκαιρίες και προκλήσεις στον δρόμο προς το καθαρό μηδέν.

Η συμμετοχή των εκθετών στην ATM 2023 θα είναι 27% υψηλότερη από πέρυσι, με ανάπτυξη σε όλους τους εκθεσιακούς τομείς.

Αυτές περιλαμβάνουν περιφερειακές ανόδους για τη Μέση Ανατολή (15,1% μεγαλύτερη), την Ευρώπη (30,9% μεγαλύτερη), την Ασία (18,6% μεγαλύτερη) και την Αφρική (44,7% μεγαλύτερη), καθώς και εκπροσώπηση από την Travel Tech και τα ξενοδοχεία, η οποία έχει επεκταθεί κατά 57,9 % και 23,5%, αντίστοιχα.

Η Danielle Curtis, Διευθύντρια Έκθεσης ME, Arabian Travel Market, δήλωσε: «Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε την 30η έκδοση της ATM για να αντιμετωπίσουμε μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, σύμφωνα με το θέμα μας «Working Towards Net Zero». Η αυξημένη συμμετοχή στη φετινή έκθεση δεν αντανακλά μόνο τη σοβαρότητα με την οποία οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παίρνουν τη βιωσιμότητα, αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής και επαγγελματικά ταξίδια στη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν».

Οι ομιλητές θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων για τον κλάδο ζητημάτων κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της εκδήλωσης, διερευνώντας μια ποικιλία προσεγγίσεων, πολιτικών και τεχνολογιών με τη δυνατότητα να διαμορφώσουν έναν οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο ταξιδιωτικό τομέα για τις μελλοντικές γενιές.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μια τόσο διαφορετική επιλογή υπουργικών και βιομηχανικών ομιλητών θα είναι μαζί μας για την 30ή έκδοση της ATM 2023», δήλωσε η Curtis.

«Ανυπομονούμε να μάθουμε πώς εργάζονται για να επιτύχουν καθαρό μηδέν στις αντίστοιχες τουριστικές αγορές τους, καθώς η βιομηχανία μας συγκεντρώνεται για να παρουσιάσει τις καινοτομίες και τις λύσεις αιχμής που οδηγούν την επόμενη γενιά βιώσιμων ταξιδιών στη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν. ”

Συνολικά, η ATM 2023 θα περιλαμβάνει περισσότερους από 2.000 εκθέτες και περισσότερους από 34.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 150 χώρες. Για να σηματοδοτήσει την 30ή έκδοση, η Curtis και η ομάδα της θα αποκαλύψουν μια ειδική υπόσχεση βιωσιμότητας που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη δέσμευση για την παράδοση βιώσιμων εκδηλώσεων.

Για να συμπληρώσει το αειφόρο θέμα της ATM 2023, η Παγκόσμια Σκηνή θα φιλοξενήσει μια σειρά από συνεδρίες που θα εστιάζονται σε βασικά ζητήματα της βιομηχανίας, όπως ξενοδοχεία και φιλοξενία, αερομεταφορές και μεταφορές, MICE και επαγγελματικά ταξίδια, επενδύσεις, υπεύθυνος τουρισμός, διαφοροποίηση εργατικού δυναμικού και αναδυόμενοι τομείς όπως τα αξιοθέατα , κρουαζιέρες, ευεξία και πολιτιστικά.