Περίπου 170.000 επιβάτες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα διάρκειας δύο εβδομάδων.

Αυτή θα είναι η πρώτη περίοδος διακοπών μετά την άρση των τελευταίων περιορισμών της κυβέρνησης της Βρετανίας για τα διεθνή ταξίδια που σχετίζονται με το Covid.

Το αεροδρόμιο του Merseyside συνεχίζει την ανάκαμψή του από την πανδημία και αναμένεται να έχει σημαντικά μεγαλύτερη κίνηση από ό,τι τους προηγούμενους μήνες, καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να ταξιδεύουν και πάλι στο εξωτερικό.

Ποια είναι τα κορυφαία δρομολόγια για φέτος

Τα κορυφαία δρομολόγια φέτος το Πάσχα είναι η Μάλαγα, το Αλικάντε, το Φάρο και η Πάλμα, καθώς και προς τα τουρκικά θέρετρα του Νταλαμάν, του Μποντρούμ και της Αττάλειας, τα οποία πρόσφατα ξεκίνησαν εκ νέου.

Τα ταξίδια προς το Δουβλίνο και το Μπέλφαστ αναμένεται επίσης να είναι δημοφιλή, μαζί με προορισμούς όπως η Βιέννη, η Στοκχόλμη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη και το Πόρτο.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε: “Ανυπομονούμε για την επιστροφή των πασχαλινών αποδράσεων, φέρνοντας και πάλι την πιο πολυσύχναστη περίοδο διακοπών του έτους μέχρι στιγμής για το αεροδρόμιο, τώρα που έχουν αρθεί και οι τελευταίοι από τους περιορισμούς της κυβέρνησης που σχετίζονται με το Covid για τα διεθνή ταξίδια.

“Η ανάκαμψή μας μετά την πανδημία συνεχίζεται και ενώ έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε τον αριθμό των επιβατών πριν από την πανδημία, είναι υπέροχο να υποδεχόμαστε και πάλι πολλούς επιβάτες στο αεροδρόμιο.

“Δεν περιμένουμε μεγάλες ουρές για τους επιβάτες μας, ωστόσο οι ταξιδιώτες θα πρέπει να θυμούνται ότι οι περιορισμοί ασφαλείας όσον αφορά τα αντικείμενα στις χειραποσκευές πριν από την πανδημία παραμένουν σε ισχύ και επειδή το αεροδρόμιο θα έχει μεγαλύτερη κίνηση από ό,τι συνήθως, θα πρέπει να διαθέτουν αρκετό χρόνο για να περάσουν από τον τερματικό σταθμό”, συμπλήρωσε.