Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι πιλότοι της Eurowings -θυγατρικής της Lufthansa– καλούνται να ψηφίσουν για απεργία μετά την αποτυχία να καταλήξουν σε συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία, για τις θέσεις εργασίας.

Το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC) ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου. Και πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση δεν σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Deutsche Lufthansa AG, δεν μπορούν να συνεχιστούν.
Η VC έχει ήδη υιοθετήσει παρόμοια προσέγγιση στη βασική εταιρεία της Lufthansa, όπου έχει επιτύχει υψηλό επίπεδο συμφωνίας.

«Μια απεργιακή ψηφοφορία δεν είναι απόφαση για απεργία και διακοπή των συνομιλιών.
Είμαστε φυσικά ακόμη πρόθυμοι να μιλήσουμε και θα θέλαμε να καταλήξουμε σε λύση μέσω διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Lars Frontini εκπρόσωπος του VC.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει

Σύμφωνα με την VC, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στον αερομεταφορέα προϋπολογισμού της Lufthansa, την Eurowings έχουν σταματήσει.

Δεν είχε σημειωθεί σχεδόν καμία πρόοδος στις συνομιλίες για τις συνθήκες εργασίας των πληρωμάτων και ο εργοδότης επίσης δεν είχε παρουσιάσει διαπραγματεύσιμη προσφορά.

Η έντονη αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας από την άνοιξη αντιμετωπίστηκε με μείωση προσωπικού, γεγονός που επιβαρύνει πολύ τους εναπομείναντες εργαζόμενους.
Η ίδια η εταιρεία μέχρι στιγμής «δεν έχει δώσει καμία λογική απάντηση στην κατάσταση», ανέφερε η VC.