Η έξοδος για φαγητό είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη διάρκεια ενός ταξιδιού και ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε μια νέα πόλη μέσω των τοπικών πιάτων της.
Στην Ευρώπη, υπάρχει τεράστια διαφορά στο κόστος του φαγητού μεταξύ των πόλεων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της FerryGoGo, ενώ προκύπτει ότι σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις το μέσο γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα σε εστιατόριο κοστίζει πάνω από 100 ευρώ.
Την πρώτη θέση διεκδικούν τόσο η Ζυρίχη όσο και η Γενεύη. Εδώ, ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 123,62 ευρώ.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Ρέικιαβικ, η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, όπου το ίδιο γεύμα κοστίζει περίπου 114 ευρώ, και στην τρίτη θέση το Εσπού στη Φινλανδία, με σύνολο περίπου 110 ευρώ. Στην τέταρτη θέση είναι η Κοπεγχάγη με μέσο όρο 107,25 ευρώ
Οι 15 πιο ακριβές ευρωπαϊκές πόλεις για φαγητό έξω
- Ζυρίχη και Γενεύη, Ελβετία – 123,62 ευρώ
- Ρέικιαβικ, Ισλανδία – 114,02 ευρώ
- Εσπού, Φινλανδία – 110 ευρώ
- Κοπεγχάγη, Δανία – 107,25 ευρώ
- Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – 94,61 ευρώ
- Ελσίνκι, Φινλανδία και Δουβλίνο, Ιρλανδία – 90 ευρώ
- Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο – 88,70 ευρώ
- Άμστερνταμ, Ολλανδία – 87,62 ευρώ
- Όσλο, Νορβηγία – 87,14 ευρώ
- Στοκχόλμη, Σουηδία – 85,41 ευρώ
- Λουξεμβούργο, Λουξεμβούργο και Κορκ, Ιρλανδία – 85 ευρώ
- Μιλάνο, Ιταλία – 80 ευρώ