Χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικά δεδομένα από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι διεθνείς εμπειρογνώμονες σε νομίσματα moneytransfers.com μπόρεσαν να προβλέψουν τις ταξιδιωτικές συνήθειες κατά την επόμενη δεκαετία και μετά, υπολογίζοντας τον αντίκτυπο που θα έχουν οι βρετανοί παραθεριστές στα ταξίδια και τον τουρισμό εντός αυτού του χρονικού πλαισίου. Μέσα από μια ανάλυση των δεδομένων, μπόρεσαν να αποκαλύψουν τα μέρη που οι Βρετανοί θα ξοδέψουν τα περισσότερα και τα λιγότερα ανά άτομο φέτος καθώς και τα επόμενα 10 χρόνια.

Με βάση τη διαίρεση της συνολικής δαπάνης με τις συνολικές επισκέψεις, η Αυστραλία θα έχει τη συνολική υψηλότερη μέση δαπάνη από Βρετανούς ανά άτομο, ανά επίσκεψη το 2022 με £3.245, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία (£2.810) και μετά τη Νέα Ζηλανδία (£2.664).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πιο ακριβά μέρη για διακοπές βρίσκονται εκτός Ευρώπης, με την Ισλανδία να είναι η μόνη εξαίρεση εδώ λόγω του υψηλού κόστους ζωής ως νησί.

Για τους ανθρώπους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα ταξίδια εντός Ευρώπης είναι μια πολύ πιο γρήγορη και επομένως φθηνότερη επιλογή για διακοπές.

Οι λιγότερο ακριβοί προορισμοί διακοπών
Αν ψάχνετε για μια φθηνή απόδραση, αυτοί είναι οι προορισμοί διακοπών που οι Βρετανοί αναμένεται να ξοδέψουν τα λιγότερα ανά άτομο φέτος. Η φθηνότερη επιλογή είναι η Σλοβακία με τους Βρετανούς να δαπανούν 266,62 £ ανά άτομο, ακολουθούμενες από το Γιβραλτάρ (333,86 £) και το Βέλγιο (353,56 £) χωρίς πτήσεις.

Σε σύγκριση με τα πιο ακριβά μέρη για διακοπές, τα στοιχεία δείχνουν τα μέρη που πρέπει να ξοδέψουν οι παραθεριστές είναι όλα εντός Ευρώπης, με εξαίρεση την Τυνησία.

Με το αυξανόμενο κόστος ζωής, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αναζητήσεις στο google στο Ηνωμένο Βασίλειο για «φτηνές καλοκαιρινές διακοπές» αυξήθηκαν κατά ένα επιβλητικό 174% τον περασμένο χρόνο. Έτσι, αν ψάχνετε για κάποιο οικονομικό μέρος φέτος, τότε σίγουρα σκεφτείτε έναν ευρωπαϊκό προορισμό διακοπών.