Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η κρουαζιέρα επιστρέφει σε μεγάλο βαθμό σχεδόν δύο χρόνια μετά την πανδημία του COVID-19. Καθώς η κατάσταση με την πανδημία βελτιώνεται και οι περιορισμοί χαλαρώνουν, περισσότερα κρουαζιερόπλοια έχουν φτάσει στα ποτάμια και τις θάλασσες του κόσμου.

Οι θεαματικές προσφορές και τα κίνητρα καθιστούν μια εξαιρετική στιγμή να είσαι επιβάτης κρουαζιέρας, είτε για ταξίδι στον Ρήνο είτε στην Καραϊβική.

Η έκθεση CruiseTrends 2022 της CruiseCompete αποκαλύπτει τις πιο δημοφιλείς γραμμές κρουαζιέρας και κρουαζιερόπλοια που θα ταξιδέψουν την άνοιξη.

Η Royal Caribbean βασιλεύει στο Premium Segment

Η Royal Caribbean International, κατατάσσεται ως η πιο δημοφιλής premium γραμμή κρουαζιέρας.

Η θυγατρική της Royal Caribbean Celebrity Cruises τερμάτισε δεύτερη στην κατηγορία premium, ακολουθούμενη από την Carnival Cruise Line.
Η Carnival -φέτος γιορτάζει τα 50α γενέθλια της- προσβλέπει σε μια μεγάλη χρονιά, η οποία θα περιλαμβάνει το ντεμπούτο του νέου Carnival Celebration.

Ποια γραμμή επιλέγουν οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας πολυτελείας

Μεταξύ των πολυτελών γραμμών κρουαζιέρας, η Oceania Cruises -που πρόσφατα ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το επερχόμενο δρομολόγιο Γύρος του Κόσμου 2024 σε 180 ημέρες- είναι η πιο δημοφιλές εταιρεία για τον Μάρτιο του 2022, ξεπερνώντας τη θυγατρική της Cunard Line με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Silversea Cruise θυγατρική του Royal Caribbean Group.

Κρουαζιέρα σε ποτάμια

Μια βραβευμένη γραμμή κρουαζιέρας η Viking River Cruises που ξεκινά τον Μάρτιο είναι η πιο περιζήτητη γραμμή κρουαζιέρας στο ποτάμι, με βάση τα τελευταία δεδομένα της CruiseCompete.
Ακολουθούν από οι American Cruise Lines και American Queen Voyages.

Το πιο δημοφιλές κρουαζιερόπλοιο

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, τα πλοία της Royal Caribbean International κυριαρχούν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή πλοία premium.

Στην λίστα ηγείται το κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας Oasis, το Harmony of the Seas.
Το νέο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Wonder of the Seas, βρίσκεται στη δεύτερη θέση και ακολουθεί το Allure of the Seas στην τρίτη θέση.
Πέντε άλλα πλοία της Royal Caribbean κατατάσσονται στο top 10, συμπεριλαμβανομένων των Oasis of the Seas, Symphony of the Seas, Independence of the Seas, Odyssey of the Seas και Anthem of the Seas.

Ποιο είναι το top κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας

Το αδιαμφισβήτητο Queen Mary 2 της Cunard Line είναι το πιο πολυπόθητο κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας αυτή τη στιγμή.
Παράλληλα ξεχωρίζει και ο στόλος της Oceania Cruises. Τα Oceania Riviera, Oceania Marina, Oceania Nautica, Oceania Insignia και Oceania Regatta συμπληρώνουν τα έξι πιο δημοφιλή πολυτελή πλοία.