H TripAdvisor, Inc ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας της στις ΗΠΑ, για  τις κυρίαρχες τάσεις στη διαμονή, σύμφωνα με αυτούς που τις γνωρίζουν καλύτερα, τους ταξιδιώτες και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Έρευνες σε πάνω από 1.000 άτομα στις ΗΠΑ και πάνω από 600 εκπρόσωπους  των ξενοδοχείων δείχνουν ότι η Wi-Fi πρόσβαση στο Internet και το πρωινό με κράτηση είναι οι πιο δημοφιλείς παροχές, ενώ η υπηρεσία turndown έχει μικρή σημασία γι’ αυτούς.

Από τους ερωτηθέντες ταξιδιώτες, το 54%  είπε ότι έχει ακυρώσει μια κράτηση επειδή βρήκε καλύτερες ανέσεις, με μια διαφορετική ιδιότητα.

Το 88% των ταξιδιωτών περιμένει ότι η Wi-Fi πρόσβαση στο Internet να διατίθεται δωρεάν σε όλους τους τύπους καταλυμάτων.

Το 41% των ταξιδιωτών δεν έχει πληρώσει για Wi-Fi πρόσβαση στο Internet, ενώ το 65% δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει δωρεάν Wi-Fi Internet στο λόμπι ή τους κοινόχρηστους χώρους ενός ξενοδοχείου, για να αποφύγει να πληρώσει για πρόσβαση από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 93% των καταλυμάτων προσφέρει κάποια μορφή δωρεάν Wi-Fi πρόσβασης στο Internet στους επισκέπτες τους.

«Ενώ τα καταλύματα γενικά φαίνεται να είναι σε συγχρονισμό με τις περισσότερες προτιμήσεις των ταξιδιωτών αναψυχής, για πρώτη φορά η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, ώστε να μετατοπίσουν το επίκεντρο από κάποιες υπηρεσίες σε άλλες ώστε να  συλλάβουν την προσοχή των ταξιδιωτών», δήλωσε η Christine Petersen, πρόεδρος του TripAdvisor για τις επιχειρήσεις.

 «Για παράδειγμα, οποία προσφέρει δωρεάν ή έκπτωση στα εισιτήρια, συστάσεις ή ακόμη και μια υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στα τοπικά αξιοθέατα ή σε κοντινό αεροδρόμιο μπορεί να βοηθήσει να ανατρέψει την ισορροπία υπέρ του ακινήτου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι περισσότερο από το ήμισυ των ταξιδιωτών λένε ότι έχουν ακυρώσει κράτηση επειδή βρήκαν καλύτερες ανέσεις αλλού» πρόσθεσε η ίδια.

Οι top 5 παροχές για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες είναι οι εξής:
 
1. Wi-Fi πρόσβαση στο Internet
 
2. Πρωινό με Κράτηση
 
3. Μάρκες Guest
 
4. Εστιατόριο
 
5. Υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στα τοπικά αξιοθέατα / Αεροδρόμιο
 

 Οι λιγότερο σημαντικές παροχές για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες είναι οι εξής:

1. Turndown Υπηρεσία
 
 2. Επιτρέπονται τα κατοικίδια
 
3. Spa
 
4. Εκδρομές / Εκδρομές / Δραστηριότητες
 
5. Υπηρεσία δωματίου
 

Κώστας Μπιλιάνης