Τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Βρετανούς αποκάλυψε μελέτης από την Dubai Tours & Ticket, με το νησιωτικό έθνος του Πράσινου Ακρωτηρίου της Δυτικής Αφρικής να κατέχει την πρώτη θέση.

Η έρευνα ανέλυσε δεδομένα αναζήτησης Google κατά το παρελθόν έτος, εξετάζοντας 250 χώρες και χρησιμοποιώντας επτά βασικούς όρους αναζήτησης όπως “διακοπές”, “πτήσεις” και “ταξίδια” για να αποκαλύψει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Πράσινο Ακρωτήριο αναδείχθηκε πρώτος, προσελκύοντας κατά μέσο όρο 93.879 μηνιαίες αναζητήσεις από πρόθυμους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος αναζήτησης «Holiday Cabo Verde» κυριάρχησε, αποτελώντας σημαντικές 78.208 από αυτές τις αναζητήσεις.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο τροπικός παράδεισος των Μαλδίβων. Η αλυσίδα νησιών της Νότιας Ασίας είχε κατά μέσο όρο 88.249 αναζητήσεις κάθε μήνα, με το “Holiday Maldives” να αντιπροσωπεύει 75.458 από αυτές τις έρευνες.

Η Αλβανία, ένα ανερχόμενο αστέρι στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διεκδίκησε την τρίτη θέση, με μέσο όρο 54.929 αναζητήσεις το μήνα. Ο όρος “Holiday Albania” ήταν μια δημοφιλής επιλογή, συνεισφέροντας 37.583 αναζητήσεις κατά μέσο όρο. Η αυξανόμενη απήχηση της Αλβανίας την έχει χαρακτηρίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «Μαλδίβες της Ευρώπης».

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία, η οποία έχει κερδίσει την προσοχή με κατά μέσο όρο 51.468 μηνιαίες αναζητήσεις από ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο όρος αναζήτησης “Flights Japan” προσέλκυσε 23.033 αναζητήσεις από μόνος του.

Στην πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Ισπανία, η αγαπημένη εδώ και πολύ καιρό μεταξύ των βρετανών παραθεριστών. Η χώρα πραγματοποίησε κατά μέσο όρο 34.462 μηνιαίες αναζητήσεις, με τις «Flights Spain» να αντιπροσωπεύουν 21.055 από αυτές.