Τους πιο προσβάσιμους προορισμούς παγκοσμίως αναδεικνύει η καινούρια μελέτη “Προσβάσιμων Προορισμών 2024” της Comparethemarket Australia, η οποία κατατάσσει την Αθήνα στην 38η θέση με συνολική βαθμολογία προσβασιμότητας 5,68.

Αυτή η βαθμολογία αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις της πόλης σε διάφορους τομείς, όπως δραστηριότητες, προσβασιμότητα ξενοδοχείων για αναπηρικά αμαξίδια, εγκαταστάσεις για άτομα με αναπηρία και προσβάσιμα εστιατόρια.

Γιατί η Αθήνα κατατάσσεται 38η παγκοσμίως

Δραστηριότητες: Η Αθήνα βαθμολογείται με 6,9, δείχνοντας μια ικανοποιητική προσπάθεια για την προσβασιμότητα στους ιστορικούς και πολιτιστικούς της χώρους.

Προσβασιμότητα Ξενοδοχείων για Αναπηρικά Αμαξίδια: Με βαθμολογία 5,09, υπάρχει μια μέτρια προσβασιμότητα στα καταλύματα της πόλης.

Εγκαταστάσεις Ξενοδοχείων για Άτομα με Αναπηρία: Με 5,63, η Αθήνα προσφέρει υποδομές για ταξιδιώτες με αναπηρίες, αν και όχι στον βαθμό που το κάνουν άλλες μεγάλες πόλεις.

Εστιατόρια: Με βαθμολογία 5,09, η Αθήνα υστερεί σε σχέση με τις κορυφαίες πόλεις όσον αφορά την προσβασιμότητα στα εστιατόρια.

Σύγκριση της Αθήνας με άλλες Ευρωπαϊκές Πόλεις

Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις, η Αθήνα κατατάσσεται 12η από τις 17 που εξετάστηκαν στην έρευνα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς συγκρίνεται η Αθήνα με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς:

Φλωρεντία, Ιταλία: 1η (9,91)
Βενετία, Ιταλία: 1η (9,91)
Πράγα, Τσεχία: 7η (8,63)
Βιέννη, Αυστρία: 19η (7,22)
Παρίσι, Γαλλία: 20η (6,50)
Βερολίνο, Γερμανία: 25η (6,09)
Αθήνα, Ελλάδα: 38η (5,68)

Η Αθήνα κατατάσσεται χαμηλότερα σε σχέση με πόλεις της Δυτικής Ευρώπης, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στις υποδομές, ιδιαίτερα στα εστιατόρια και τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Η πόλη έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της προσβασιμότητας στους ιστορικούς της χώρους, αλλά με στοχευμένες βελτιώσεις, θα μπορούσε να κατακτήσει υψηλότερες θέσεις στις επόμενες έρευνες.