Είναι δρομολόγια “χρυσωρυχεία” για τις αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο και φέρνουν έσοδα με πολλά μηδενικά.

H γραμμή μεταξύ Λονδίνου Heathrow και JFK της Νέας Υόρκης της British Airways είναι στην κορυφή του top 10 των πιο προσοδοφόρων αεροπορικών γραμμών του κόσμου.

Η διαδρομή φέρνει έσοδα στην αεροπορική εταιρεία 1 δις δολάρια το χρόνο (σε ωριαία βάση, αυτό ισοδυναμεί με 24.639 δολάρια) και το 2017 αντιπροσώπευε το 6% των συνολικών εσόδων της British Airways, σύμφωνα με έρευνα της OAG.

Η παγκόσμια ερευνητική εταιρεία αεροπορικών ταξιδιών OAG συνέταξε τα δεδομένα αναλύοντας τα έσοδα διαδρομών μεταξύ Απριλίου 2017 και Μαρτίου 2018 και όλες οι 10 κορυφαίες διαδρομές είναι υψηλού κόστους, με ευρείες υπηρεσίες και υψηλή συχνότητα.

Η γραμμή Μελβούρνη-Σίδνεϊ, η οποία έρχεται δεύτερη στη λίστα, έχει περίπου 65 πτήσεις την ημέρα, για παράδειγμα. Αυτή είναι και η υψηλότερη κερδοφόρα εγχώρια διαδρομή με έσοδα 854 εκατ. δολάρια ετησίως.

H διαδρομή με τα υψηλότερα έσοδα ανά ώρα, είναι της Emirates από το Heathrow στο Λονδίνο στο Ντουμπάι,  που ισοδυναμεί με 25.308 δολάρια και έρχεται τρίτη στην λίστα της OAG.

Top 10 προσοδοφόρων αεροπορικών διαδρομών

1. Λονδίνο Heathrow σε JFK της Νέας Υόρκης
2. Μελβούρνη στο Σίδνεϊ
3. Λονδίνο Heathrow στο Ντουμπάι
4. Λονδίνο Heathrow στη Σιγκαπούρη
5. Διεθνές αεροδρόμιο Λος Άντζελες σε JFK της Νέας Υόρκης
6. Διεθνές αεροδρόμιο Σαν Φραντσίσκο στο διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ
7. Χονγκ Κονγκ στο Λονδίνο Heathrow
8. Λονδίνο Heathrow σε Ντόχα
9. Βανκούβερ στο διεθνές αεροδρόμιο Πίαρσον
10. Σίδνεϊ στη Σιγκαπούρη

Η πιο ακριβή πάντως πτήση στον κόσμο ήταν της Etihad, στην σουίτα “The Residence”, το 2016.

Ένα εισιτήριο μονής διαδρομής μεταξύ Νέας Υόρκης και Βομβάης κόστιζε 43.000 ευρώ/άτομο, ενώ ένα εισιτήριο με επιστροφή είχε 59.000 ευρώ/άτομο.

Και φυσικά το πολυτελές “ρετιρέ στον ουρανό” είχε μπάτλερ, σεφ και τηλεόραση επίπεδης οθόνης 32 ιντσών.