Η κορυφαία εταιρεία ταξιδιωτικών πληροφοριών Mabrian διεξήγαγε μια εκτενή ανάλυση περισσότερων από 55 εκατομμυρίων κριτικών ξενοδοχείων σε όλη την Ευρώπη για να αποκαλύψει τους πέντε κορυφαίους φιλικούς προορισμούς LGTBQ+ με βάση την υψηλή ικανοποίηση των ταξιδιωτών.

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι, κατά φθίνουσα σειρά, το Βερολίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Λισαβόνα και το Παρίσι είναι οι πέντε κορυφαίοι φιλικοί προορισμοί LGTBQ+.

Αυτές οι πόλεις έχουν επιδείξει εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών και αποδοχή, καθιστώντας τις ιδιαίτερα επιθυμητούς προορισμούς για ταξιδιώτες LGBTQ+.

Αξιοποιώντας αυθόρμητες κριτικές από μεγάλες πύλες ταξιδιωτικής γνώμης, η Mabrian εντόπισε απόψεις που προέρχονται από ή σχετίζονται με το τμήμα ταξιδιωτών LGTBQ+ και ανέλυσε το συναίσθημά τους χρησιμοποιώντας τεχνικές Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (NLP) που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη – αντλώντας πολύτιμες πληροφορίες από τα δεδομένα που βασίζονται στο Mabrian’s δεκαετίας εμπειρίας σε αυτόν τον κλάδο.

Λόγω των μοτίβων κατανάλωσης πάνω από το μέσο όρο, το τμήμα LGTBQ+ έχει μεγάλη ζήτηση από πολλούς τουριστικούς προορισμούς.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες LGTBQ+ εξαρτώνται λιγότερο από τα εποχιακά μοτίβα και επιδεικνύουν μεγαλύτερη ευελιξία στις μετακινήσεις τους, επιτρέποντας στους προορισμούς να προωθούν τον τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Carlos Cendra, Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Mabrian, σχολίασε:

«Το τμήμα LGTBQ+ είναι τόσο σημαντικό σε μέγεθος όσο και κερδοφόρο, καθιστώντας τον τομέα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον ξενοδοχειακό τομέα. Για να προσελκύσουν αυτό το τμήμα, τα ξενοδοχεία προσπαθούν να παρέχουν εξαιρετικά υψηλά πρότυπα ποιότητας και εξατομικευμένη προσοχή. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ισπανία κατάφερε να κερδίσει δύο συμμετοχές στους πέντε κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς, δεδομένου του σκληρού ανταγωνισμού εντός της κατηγορίας».

Η ανάλυση του Mabrian παρέχει στους προορισμούς και τις επιχειρήσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας πολύτιμες πληροφορίες για να βελτιώσουν τις προσφορές τους και να εξασφαλίσουν αξέχαστες εμπειρίες για τους ταξιδιώτες LGTBQ+. Κατανοώντας και αγκαλιάζοντας τις προτιμήσεις αυτού του τμήματος, οι προορισμοί μπορούν να προωθήσουν περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς και να προσελκύσουν μια ποικιλία ταξιδιωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.