H Δανία, η Ελβετία και οι Κάτω χώρες προσφέρουν το καλύτερο βιωτικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη για τους ευρωπαίους μετανάστες με κριτήρια την ατμοσφαιρική ρύπανση, την προσωπική ασφάλεια, τα εμπόδια που προκαλεί η χρήση της γλώσσας και την απόρριψη που μπορεί να βιώσει κάποιος λόγω της καταγωγής του, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συμβουλίου (ECA).

Το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τις φετινές μετρήσεις σε σύγκριση με άλλες πρωτεύουσες όπως το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, η Λισαβόνα και η Μαδρίτη, δεν τα πήγε και τόσο καλά λόγω των αυξημένων ποσοστών εγκληματικότητας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ η Γλασκόβη είναι ακόμη πιο κάτω στη γενική κατάταξη λόγω της έλλειψης σχολείων που διαθέτουν διεθνές πρόγραμμα σπουδών.

Παρόλα αυτά, το Λονδίνο συνεχίζει να διατηρείται ψηλά στην κατάταξη λόγω του καλού υγειονομικού συστήματος και των ευκαιριών αναψυχής που προσφέρει.

Στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα το πιο πιθανό είναι ένας μετανάστης να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη γλώσσα, όμως και οι τρεις πόλεις διαθέτουν σχετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Η Ρώμη βρίσκεται λίγο παρακάτω στον καταστατικό πίνακα, ενώ οι πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης όπως το Βελιγράδι, το Σεράγεβο και το Μινσκ βρίσκονται εκτός των πρώτων εκατό πόλεων στην κατάταξη.

Τη χειρότερη επίδοση συνολικά τη σημείωσε το Κισινάου, της Μολδαβίας όντας ο 198ος αριθμητικά προορισμός, αφού δεν υπάρχει καλή υγειονομική κάλυψη και διεθνές σύστημα εκπαίδευσης.