Της Κατερίνας Καρσιώτη,

Το Νότιο Τιρόλο είναι ένας από τους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη τη χερσόνησο. Κάθε χρόνο ολόκληρη η περιοχή υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες. Άλλωστε μιλάμε για μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από εξαιρετικό τουριστικό προιόν με πρωτοτυπία και μοναδικότητα κάθε εποχή του χρόνου.

Στην πραγματικότητα, όποια και αν είναι η περίοδος διαμονής στο Νότιο Τιρόλο, οι προσδοκίες των επισκεπτών θα ανταποκριθούν στην πραγματικότητα. Θα έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με μία μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες είτε αναζητούν χαλάρωση και ευεξία είτε επιθυμούν εμπειρίες γεμάτες αδρεναλίνη.

Αλλά ανάμεσα στα πολλά κοσμήματα που προσφέρει αυτή η περιοχή υπάρχει ένα ξεχωριστό: το Alpe di Siusi, το αχανές οροπέδιο των Δολομιτών του Νοτίου Τιρόλου που εκτείνεται για περίπου 50 χιλιόμετρα μεταξύ της Val Gardena (προς τα βόρεια), το συγκρότημα Sassolungo (στα βορειοανατολικά ) και τον Sciliar ορεινό όγκο (νοτιοανατολικά).

Τρεις συμβουλές για μια «κορυφαία» φιλοξενία στο Siusi allo Sciliar

Η πόλη

Μια επίσκεψη στην πόλη είναι απαραίτητη. Το Siusi allo Sciliar ( Seis am Schlern για γερμανόφωνους) είναι ένα μικρό τμήμα του δήμου Castelrotto. η πόλη, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , βρίσκεται στους πρόποδες του μαγευτικού όγκου Sciliar, ενός ορεινού συγκροτήματος στους Δολομίτες. Η χώρα δίνει το όνομά της στο Alpe di Siusi, το λεγόμενο «μαργαριτάρι των ορεινών περιοχών».

Το Siusi είναι ένας ιδιαίτερα περιζήτητος προορισμός από τους τουρίστες. το καλοκαίρι γιατί είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για όμορφες εκδρομές, ταξίδια ή αναρριχήσεις και το χειμώνα λόγω της εγγύτητάς του με τα καλά εξοπλισμένα λιφτ του σκι του οροπεδίου Sciliar. Όσοι αγαπούν τον πολιτιστικό τουρισμό θα μπορούν να επισκεφθούν διάφορες εκκλησίες αλλά και τα ερείπια του Castelvecchio, Burg Hauenstein, που ήταν η κατοικία του Oswald von Wolkenstein κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους.

Alpe di Siusi

Πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα, ένας φυσικός παράδεισος που όλος ο κόσμος θα ήθελα να επισκεφθεί. Ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, μπορούν να ακολουθηθούν υπέροχες διαδρομές κατάλληλες για όλους, τόσο για αρχάριους περιπατητές όσο και για πιο έμπειρους πεζοπόρους.

Αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, μπορείτε να περπατήσετε σε πολύ εύκολα μονοπάτια βυθισμένα στη φύση και περιτριγυρισμένα από υπέροχα βουνά. Σε αυτά τα μέρη υπάρχουν επίσης μονοπάτια για ποδήλατα βουνού και ακόμη και μέρη για να παίξετε γκολφ. Με λίγα λόγια, αν ψάχνετε για δραστήριες διακοπές, σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε.

Castelrotto

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας, δεν πρέπει να χάσετε μια επίσκεψη στο Castelrotto, μια υπέροχη πόλη που βρίσκεται μεταξύ Monte Calvario και Bullaccia , στους πρόποδες του Alpe di Siusi.

Το όνομά  προέρχεται από τους λατινικούς όρους Castel Ruptum που σημαίνει “ερειπωμένο κάστρο”, σε σχέση με το ερειπωμένο φρούριο του οποίου τα ερείπια μπορούν ακόμα να θαυμαστούν κοντά στο παρεκκλήσι στο όρος Kofel . Από το 2017 το Castelrotto συμπεριλήφθηκε, για την ιστορικο-καλλιτεχνική του αξία, στη λίστα με τα « Ομορφότερα χωριά της Ιταλίας ». Στη δημοτική περιοχή ανήκει και ένα τμήμα του μεγάλου φυσικού πάρκου Sciliar-Catinaccio.

Πηγή: webitmag.gr