Την Ελλάδα επέλεξαν οι Πολωνοί τουρίστες για να κάνουν τις διακοπές τους φέτος έναντι οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας, με την Κρήτη να αποτελεί τον πιο δημοφιλή για αυτούς προορισμό.

Σύμφωνα με έρευνα του Τουριστικού Επιμελητηρίου της Πολωνίας η Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι ο δημοφιλέστερος για αυτούς προορισμός, παρά το γεγονός ότι το κόστος των οργανωμένων διακοπών είναι αυξημένο κατά 10%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από το 30% των Πολωνών τουριστών έκαναν διακοπές το καλοκαίρι του 2017 σε πέντε ελληνικά νησιά: την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Ζάκυνθο, την Κω και την Κέρκυρα.

Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός φέτος ήταν η Βουλγαρία, εκτοπίζοντας με μερίδιο 14%, από τη θέση της την Ισπανία. Η προτίμηση στη Βουλγαρία σε σχέση με την Ισπανία οφείλεται στις χαμηλότερες τιμές που προσφέρει η πρώτη κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών.

Χαμηλά στην κατάταξη παρέμεινε η Κροατία καθώς οι περισσότεροι Πολωνοί ταξιδεύουν χωρίς οργανωμένο πακέτο διακοπών και οδικώς με δικό τους μεταφορικό μέσο στον προορισμό αυτό και δεν καταγράφονται από τους λογαριασμούς των τουρ οπερέιτορ.

Και στις τρεις χώρες καταγράφηκαν φέτος αυξήσεις στο κόστος των διακοπών. Στη Βουλγαρία και την Ισπανία υπήρξε αύξηση 3% ενώ στην Ελλάδα η αύξηση έφθασε το 10%.