1. Guanajuato, Μεξικό
Ανάμεσα στα βουνά της Sierra de Guanajuato βρίσκεται η όμορφη αποικιακή πόλη της Guanajuato. Η πόλη ιδρύθηκε το 1554 δίπλα σε μία από τις πλουσιότερες περιοχές εξόρυξης αργύρου του Μεξικού.

2.  Willemstad, Ολλανδικές Αντίλλες
Είναι η πρωτεύουσα του Κουρασάο και βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού. Η ολλανδική αποικιακή αρχιτεκτονική της Willemstad είναι αναμφισβήτητα γραφική όταν συγκριθεί  με τα νερά της Καραϊβικής.

3. Valparaiso, Χιλή
Το Βαλπαραΐσο είναι μια πόλη και κοινότητα της Χιλής, στο κέντρο του τρίτου μεγαλύτερου  αστικού συγκροτήματος και ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της χώρας και ένα αυξανόμενο πολιτιστικό κέντρο στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό ημισφαίριο.

4. Σεντ Τζονς, Newfoundland, Καναδάς
Αγίου Ιωάννη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νέας Γης και Λαμπραντόρ. Βρίσκεται στην ανατολική άκρη της χερσονήσου της Avalon στο νησί της Νέας Γης.

5. Manarola, Ιταλία
Η Manarola είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Cinque Terre και βρίσκεται στην Ιταλική Ριβιέρα. Αυτό το γραφικό χωριό από την πλαγιά του βουνού παρέχει μια εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο θάλασσα.

6. Wroclaw, Πολωνία
Βρίσκεται στο νότιο-δυτικά, είναι η πιο όμορφη πόλη της Πολωνίας. Η πλατεία της πόλης χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

7. Λίμα, Περού
Σε αντίθεση με πολλές από τις τουριστικές πόλεις ,η Λίμα είναι πάρα μια πόλη που εργάζονται πολύ . Η Λίμα είναι ιδιαίτερα γνωστή για διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της.

8. Ουτρέχτη, Ολλανδία
Είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ολλανδικής επαρχίας της Ουτρέχτης.

9. Στοκχόλμη, Σουηδία
Μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου, είναι χτισμένη στις 14 νησιά συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες.

10. Jaipur, Ινδία

Η Τζαϊπούρ διερευνά τις  αποχρώσεις του ροζ. Το παρατσούκλι της είναι  «ροζ πόλη», και η αρχιτεκτονική του ροζ ψαμμίτη βρίσκεται παντού.

Ελπινίκη Τζουάνου