Παρουσία 200 ειδικών της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας αεροπορίας, managers, δημοσιογράφων και στελεχών αεροπορικών εταιριών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διεθνές συνέδριο Aviation Event στο διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης στις 9 Νοεμβρίου.

Κορυφαίοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο μέλλον των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους, στη βιωσιμότητα και στο ρόλο της αεροπορίας στη βιομηχανία και στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο κ Julian Jager, Joint CEO and COO του Viienna Airport τόνισε το πόσο σημαντική είναι η βιωσιμότητα των αεροδρομίων, ενώ αναφέρθηκε στο νέο terminal που πρόκειται να γίνει στο αεροδρόμιο της Βιέννης.

Ο  κ. Marcel Riwasky, CEO του Aviation Event, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αποκάλυψε ότι το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  στις 15 Μαρτίου στο  Κλουζ της Ρουμανίας και τον επόμενο Νοέμβριο στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η κ. Claudia Plakolm, State Secretary for Youth and Civilian Service άνοιξε  το συνέδριο λέγοντας πως η αεροπορία σημαίνει ελευθερία και είναι η πύλη για έναν ευρύ κόσμο.

«Αεροπορία σημαίνει επίσης ασφάλεια και είμαστε υπεύθυνοι για πολλά, όπως η κλιματική αλλαγή και είμαστε υπεύθυνοι για να κάνουμε την αεροπορία πιο πράσινη, μέσα από νέες τεχνολογίες και καινοτομία» υπογράμμισε.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αναδυόμενες αγορές και οι ευκαιρίες – προκλήσεις των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές χρειάζεται ρίσκο, όπως στην Ινδία, την Κίνα, την Ασία και την Αφρική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Tewolde Gebremariam, Senior Strategic Advisor, της αεροπορικής Delta Airlines.

Η θεματολογία κινήθηκε, μεταξύ άλλων, στις νέες τεχνολογίες και τα βιομετρικά μέτρα που θα ισχύουν σταδιακά για τους επιβάτες αλλά και για τη δυναμική ορισμένων αεροδρομίων να προχωρήσουν με χρήση τεχνικής νοημοσύνης.