Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, το ρυθμιστικό πλαίσιο, τις πηγές ρύπανσης και τα περιφερειακά μέτρα για την αύξηση της βιωσιμότητας στην κρουαζιέρα, επικεντρώθηκε το Professional Development Course (PDC) 2022.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Κωνσταντινούπολη, εγκαινίασαν ο Figen Ayan, πρόεδρος της MedCruise και η ανώτερη αντιπρόεδρος Francesca Antonelli, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο Miguel Nuñez-Sanchez, εμπειρογνώμονας διεθνούς κύρους.

Ο Miguel Nuñez-Sanchez, είναι διδάκτωρ Ναυπηγικής και Ωκεανολογίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Ναυπηγική και Ναυτική Μηχανική και μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ναυτικό Δίκαιο και τη Ναυτιλία και είναι ένας από τους διαπραγματευτές στον ΙΜΟ σχετικά με την πολιτική για τα αέρια του θερμοκηπίου και στο “Fitfor55” της ΕΕ για τον τομέα της ναυτιλίας εκπροσωπώντας την Ισπανία.
Ανέλυσε με λεπτομέρειες κάθε είδους ζητήματα που σχετίζονται με θέματα όπως τα OPS, τα αέρια του θερμοκηπίου και τα εναλλακτικά καύσιμα που αποτελούν σήμερα μόνιμη συζήτηση στον τομέα της κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι συμμετέχοντες επεσήμαναν πώς άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα της βιωσιμότητας στην αντίστοιχη επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Όλοι συμφώνησαν ότι η άριστη και συνεχής κατάρτιση σε θέματα βιωσιμότητας και η καλή επικοινωνία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, από ναυτιλιακές εταιρείες, λιμάνια και προορισμούς, είναι απαραίτητη για την έναρξη υλοποίησης έργων βιωσιμότητας τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά.

Η εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε με μια διδακτική επιτόπια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Galataport Istanbul.
Με έναν εξαιρετικό ξεναγό, τον Figen Ayan, πρόεδρο της MedCruise, CPO του ιδρύματος.
Ο Figen Ayan, εκτός από την παρουσίαση της φιλοσοφίας του Galataport Istanbul και των εγκαταστάσεων, ανέλυσε στους συμμετέχοντες του PDC τις δράσεις βιωσιμότητας που πραγματοποιούνται στον χώρο.