Οι πρώτες πτήσεις με εμβόλια COVID-19 από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία.

Από τα τέλη Νοεμβρίου, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 7 πτήσεις για την περαιτέρω διανομή του εμβολίου COVID-19 από τη χώρα. Η πρώτη πτήση με εμβόλια COVID-19 παγκοσμίως αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 27 Νοεμβρίου.

«Μετά από μήνες προετοιμασίας μαζί με τους συνεργάτες φορτίου μας στο Taskforce BRUcure, είμαστε περήφανοι που αναφέρουμε ότι οι πρώτες πτήσεις με εμβόλια COVID-19 παγκοσμίως πήγαν πολύ ομαλά. Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών διαθέτει πολυετή πείρα στη μεταφορά προϊόντων ευαίσθητων στη θερμοκρασία και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουμε στη λύση αυτής της παγκόσμιας κρίσης υγείας. Ως παγκόσμια πλατφόρμα φαρμακευτικών προϊόντων, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ταχύτητα, καθώς ο όγκος των εμβολίων θα αυξηθεί σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες », λέει ο Arnaud Feist, Διευθύνων Σύμβουλος του Αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Μέχρι στιγμής, πραγματοποιήθηκαν επτά πτήσεις με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19 μέσω του αεροδρομίου των Βρυξελλών, σε συνεργασία με την United Airlines, Expeditors, DHL Global Forwarding και DHL Express.

Η πρώτη πτήση με εμβόλια COVID-19 παγκοσμίως αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 27 Νοεμβρίου. Όλες αυτές οι αποστολές μεταφέρθηκαν από την αποθήκη στο αεροσκάφος από την Airside Pharma Transporters έτσι ώστε να διασφαλιστεί μια σταθερή θερμοκρασία κατά τη μεταφορά.

Κατά τους επόμενους μήνες, ένας αυξανόμενος αριθμός εμβολίων θα περάσει από το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο μεταφέρεται από την DHL Express καθώς και από άλλες εμπορικές πτήσεις, και ένας αυξανόμενος αριθμός συνεργατών εφοδιαστικής στο κόμβο φορτίου του Αεροδρομίου των Βρυξελλών θα συμμετάσχει στην αποστολή τους.

Αυτό δεν θα ισχύει μόνο για τα εμβόλια Pfizer-BioNTech, αλλά και για τα εμβόλια που παράγονται από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, για εξαγωγή και εισαγωγή.