Οι πρώτες πτήσεις της Jet2 και της Jet2holidays προς την Αθήνα απογειώθηκαν σήμερα Πέμπτη 14/04/2022, από τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και του Μπέρμιγχαμ.

Η αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα προς την ελληνική πρωτεύουσα,  κάθε Πέμπτη και Κυριακή, από τα δύο αεροδρόμια μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η έναρξη των πτήσεων προς την Αθήνα αποτελεί μέρος ενός διευρυμένου καλοκαιρινού προγράμματος, καθώς η εταιρεία εδραιώνει τη θέση της ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία και tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ελλάδα.

Η χωρητικότητα προς τη χώρα έχει ενισχυθεί κατά 86% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019 πριν από την πανδημία, με 500.000 επιπλέον θέσεις, ώστε το σύνολο των θέσεων να ανέρχεται σε 1,1 εκατομμύρια.

Η εταιρεία θα πραγματοποιεί, επίσης, πτήσεις προς νέους καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως τη Σαρδηνία από τα αεροδρόμια Μάντσεστερ και Στάνστεντ, καθώς και προς τη Σικελία από το Leeds Bradford, το Μάντσεστερ και το Στάνστεντ από την 1η Μαΐου.

Ο διευθύνων σύμβουλος Steve Heapy δήλωσε: “Ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία και ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ελλάδα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε σήμερα τις πρώτες μας πτήσεις προς την Αθήνα από τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και του Μπέρμιγχαμ”.

“Είναι φανταστικό να πραγματοποιούμε για πρώτη φορά πτήσεις και city breaks προς αυτή την ιστορική πόλη, καθώς γνωρίζουμε ότι η Αθήνα είναι ένας προορισμός που οι πελάτες θέλουν να φτάσουν”.

“Από τη στιγμή που τέθηκαν προς πώληση οι υπηρεσίες μας προς την πόλη της Αθήνας, οι πελάτες συρρέουν για να κλείσουν μια απόδραση στον προορισμό, αποδεικνύοντας πόσο δημοφιλές είναι το ελληνικό hotspot στους παραθεριστές”, συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε πως “εκτός από τα δρομολόγια προς την Αθήνα για πρώτη φορά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσφέρουμε ένα τεράστιο πρόγραμμα για το καλοκαίρι του ’22. Με 15 προορισμούς προς την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, από όλο το δίκτυο των 10 βρετανικών μας βάσεων, δίνουμε στους πελάτες και τους ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες απαράμιλλες επιλογές”.