Ο Όμιλος Lufthansa επιβεβαίωσε τους πρώτους προορισμούς για τη θυγατρική του Lufthansa City Airlines.

Η αεροπορική εταιρεία μικρών αποστάσεων θα ξεκινήσει πτήσεις με αεροσκάφη A319 από το Μόναχο προς τους γερμανικούς προορισμούς Βερολίνο, Αμβούργο, Βρέμη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Ανόβερο, καθώς και υπηρεσίες προς το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Μπορντό στη Γαλλία.

Αν και δεν έχει δοθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία για την πρώτη πτήση, η Lufthansa λέει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2024.

Ο αερομεταφορέας σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυό του και να προσφέρει περαιτέρω προορισμούς στην Ευρώπη στο μέλλον.

Τα δύο πρώτα από τα τέσσερα αεροσκάφη Airbus A319 που θα αναπτυχθούν φέτος έχουν βαφτεί στο νέο χρώμα της Lufthansa City. Ο όμιλος επεκτείνει επίσης τον στόλο του, παραγγέλνοντας 40 αεροσκάφη A220-300 και άλλες 20 επιλογές αγοράς.

Η Lufthansa City Airlines επανέλαβε στο δελτίο τύπου ότι «η ανταγωνιστική ενίσχυση του δικτύου μικρών αποστάσεων είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της θέσης του Ομίλου Lufthansa στην αγορά και την προγραμματισμένη ανάπτυξη των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa».

Η αεροπορική εταιρεία ιδρύθηκε το 2022 και έλαβε το Πιστοποιητικό αερομεταφορέα (AOC) από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας τον Ιούνιο του 2023.