Η Ελβετία συμφώνησε να επιβάλει χρέωση στα αεροπορικά εισιτήρια για την προστασία του κλίματος. Αυτό σύντομα θα κάνει τις πτήσεις σημαντικά πιο ακριβές.

Στη Γερμανία, ο φόρος εναέριας κυκλοφορίας αυξήθηκε μεταξύ 13 και 60 ευρώ ανά εισιτήριο την 1η Απριλίου. Τώρα υπάρχει επίσης φόρος στα αεροπορικά εισιτήρια στην Ελβετία, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Έως 120 CHF ανά εισιτήριο

Για εμπορικές πτήσεις επιβατών, η αύξηση θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 30 και 120 φράγκων (έως 111 ευρώ) ανά εισιτήριο, ανάλογα με την απόσταση και την κατηγορία κράτησης. Οι ιδιωτικές πτήσεις επιβατών πρέπει επίσης να πληρώσουν φόρο για την προστασία του κλίματος – ανάλογα με το μέγεθος του αεροσκάφους, μεταξύ 500 CHF και 5000.

Τα χρήματα λέγεται ότι ωφελούν εν μέρει τις αεροπορικές εταιρείες εάν επενδύουν σε ανανεώσιμα καύσιμα.

Σιδηροδρομικά ταξίδια αντί για πτήσεις μικρών αποστάσεων

Η υπουργός και ο Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Περιβάλλοντος Simonetta Sommaruga ελπίζουν ότι οι σιδηρόδρομοι θα επεκτείνουν τη διασυνοριακή κυκλοφορία. “Αυτή θα ήταν μια πραγματική εναλλακτική λύση για μια πτήση μικρών αποστάσεων”, συμφώνησαν.

Η βενζίνη γίνεται επίσης πιο ακριβή λόγω των μέτρων προστασίας του κλίματος. Στο μέλλον, οι εισαγωγείς καυσίμων θα πρέπει να αντισταθμίσουν τις περισσότερες εκπομπές CO 2 που βλάπτουν το κλίμα , κυρίως στη Γερμανία.