Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από τα ταξιδιωτικά γραφεία των ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 4 δις δολάρια σε αξία τον Ιούλιο, παρά τη μείωση 4% των ταξιδιών από μήνα σε μήνα.

Οι πωλήσεις των πρακτορείων ήταν περισσότερες από 10 φορές το σύνολο του Ιουλίου 2020. Και ξεπέρασαν τα 4 δις δολάρια για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από την Airlines Reporting Corp (ARC).

Ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω πρακτορείων τριπλασιάστηκε σε ετήσια βάση σε 16,8 εκατομμύρια, από 5,1 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2020. Το σύνολο περιελάμβανε περισσότερες από:

  • 12 εκατομμύρια εσωτερικές πτήσεις των ΗΠΑ.
  • 4,7 εκατομμύρια διεθνείς.

Πόσο αυξήθηκε ο μέσος ναύλος για μια αμερικανική πτήση

Το ARC ανέφερε ότι ο μέσος ναύλος για μια αμερικανική πτήση μετ ‘επιστροφής αυξήθηκε κατά πάνω από 130 δολάρια σε ετήσια βάση. Από 321 δολάρια τον Ιούλιο του 2020 πήγε στα 458 τον περασμένο μήνα.

Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των εσωτερικών ταξιδιών των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο. Και τα διεθνή ταξίδια μειώθηκαν κατά 10%.

Τα σύνορα των ΗΠΑ παραμένουν κλειστά για διεθνείς αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ. Αλλά η ΕΕ άνοιξε για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες τον Ιούνιο και το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε το παράδειγμα στις 2 Αυγούστου.

Η ARC επεσήμανε ότι η πτώση των αεροπορικών ταξιδιών σε σύγκριση με τον Ιούνιο ήταν σύμφωνη με “το τυπικό εποχιακό μοντέλο πωλήσεων που μειώνεται από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο κάθε έτους”. Και ακολούθησε επτά συνεχόμενους μήνες αύξησης των πωλήσεων πρακτορείων.

«Συνήθως βλέπουμε μια επιβράδυνση στις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι καταναλωτές τελειώνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δήλωσε ο Chuck Thackston, διευθύνων σύμβουλος της επιστήμης και της έρευνας δεδομένων στο ARC.

Οι αεροπορικές εταιρείες παρακολουθούν τις νέες παραλλαγές του Covid-19 για να προσδιορίσουν τον αντίκτυπο στα ταξίδια. Αναμένουμε ότι οι νέες κρατήσεις και οι πωλήσεις εισιτηρίων θα ακολουθήσουν παρόμοιο μοτίβο με τα προηγούμενα χρόνια».

Τα στοιχεία βασίζονται σε συναλλαγές μέσω σχεδόν 11.000 αμερικανικών πρακτόρων, TMC και OTA.

Το ARC διαχειρίζεται συναλλαγές αεροπορικών εταιρειών μέσω μεγάλων πρακτόρων, διαδικτυακών πρακτόρων (OTAs) και εταιρειών διαχείρισης ταξιδιών (TMC).