Η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εισερχόμενου τουρισμού για το Βιεντάμ, με τους ρώσους τουρίστες να ανέρχονται στις 300 χιλ. κατά τους πρώτους μήνες του 2016, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 125% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Επιπλέον, περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες αναμένεται να έρθουν στη χώρα κατά τους τελευταίους μήνες του έτους, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ταξιδιού. Ως εκ τούτου, η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού του Βιετνάμ έχει κατατάξει τη Ρωσία ως τη βασική τουριστική αγορά για τη χώρα.

Το Βιετνάμ θεωρείται ένας ασφαλής και φιλικός προορισμός με πολλά χαρακτηριστικά που έλκουν τους Ρώσους επισκέπτες, όπως οι αμμώδεις παραλίες, ο ηλιόλουστος καιρός το μεγαλύτερο μέρος του έτους, τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα, η πλούσια πολιτισμική κουλτούρα και το νόστιμο φαγητό.

Σημειώνεται ότι το Βιετνάμ καλωσόρισε πάνω από 7,2 εκατ. διεθνείς τουρίστες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 25,7% μέσα σε ένα χρόνο, αποφέροντας συνολικά  έσοδα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας πάνω από 13.360 δις. δολάρια (+ 20,2%).

Επιπλέον, σημαντική αύξηση κατέγραψαν στον εισερχόμενοι τουρισμό του Βιετνάμ και οι Βορειοανατολικά ασιατικές αγορές συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ (+ 79%), της Κίνας (+ 57,7%), της Δημοκρατία της Κορέας (+ 39,9%), και της Ταϊβάν (+ 15,7%).

Τέλος πέντε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, των οποίων οι κάτοικοι επωφελήθηκαν της απαλλαγής θεώρησης βίζας, διατήρησαν διψήφια αύξηση στον εισερχόμενο στο Βιετνάμ τουρισμό: η Ιταλία (+ 31,1%),η Ισπανία (+ 27,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+ 23,1%), η Γερμανία (+ 18,6%) και η Γαλλία (+ 13,8%).