Το 70% των Ρώσων τουριστών που πηγαίνουν στην Ιταλία για διακοπές, κλείνουν τη διαμονή τους online σύμφωνα με το Σύμβουλο της περιφέρειας Emilia Romangna και πρώην διευθυντή της ΕΝΙΤ στη Μόσχα, κ. Carlo Biraschi.

Ως αποτέλεσμα, οι ιταλικές αρχές τουρισμού της περιοχής επανεξετάσουν τις στρατηγικές προώθησης τους και τον εκ νέου προσανατολισμό των σχεδίων τους μάρκετινγκ.

Όταν πρόκειται για την Τουρκία και το Σαρμ ελ Σέιχ, η Ρωσία επανεξετάζει τις πτήσεις της, καθώς η θάλασσα και ο ήλιος και οι κλασσικές και ανέξοδες διακοπές στην παραλία είναι αυτό που αναζητούν οι Ρώσοι τουρίστες.

Μόνο το 30% των θεωρήσεων βίζα εκδίδονται από tour operators. “Το 2015 το ποσοστό αυτό είχε πέσει ήδη από το ιστορικό 70%, στο 38%. Σήμερα η ισορροπία έχει πλήρως αντιστραφεί. Τα Online πρακτορεία έχουν λάβει τα μέτρα τους για την παροχή υπηρεσιών και η έκδοση θεωρήσεων βίζας είναι μια ομαλή πλέον διαδικασία. Σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, οι απευθείας σύνδεση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας έχει μια μέτρια έως υψηλή αγοραστική δύναμη, σημειώνει ο κ. Biraschi.

Σε ένα οικονομικό περιβάλλον, το οποίο κατέγραψε μια αύξηση της τάξεως του4-5% στο ΑΕΠ, σήμερα η Ρωσία βρίσκεται σε κρίση και η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου έχει επιδεινώσει την κατάσταση. “Οι τουριστικοί προορισμοί της Ιταλίας πάντα προσέφεραν πιο ακριβές διακοπές σε σχέση με την Τουρκία ή την Ελλάδα, αλλά σίγουρα είχαν μια ποιότητα. Στην πραγματικότητα, η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot διπλασίασε τον αριθμό των καθημερινών της πτήσεων προς Μπολόνια. Επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν πτήσεις charter και σε άλλα αεροδρόμια.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες S7 ήδη πωλούν εισιτήρια για το καλοκαίρι για την Πίζα και την Κατάνια. Παράλληλα άλλες δύο εταιρείες – η VIM Airlines και η Ural σχεδιάζουν να ξεκινήσουν πτήσεις προς το Ρίμινι, με έως τρεις εβδομαδιαίες συνδέσεις. Επιπλέον η Aeroflot λειτουργεί ήδη τέσσερις καθημερινές πτήσεις προς τη Μαλπένσα (Μιλάνο), πολλές πτήσεις για το Φιουμιτσίνο της Ρώμης και δύο για τη Βενετία. Από το Bergamo υπάρχει μια πτήση για τη σύνδεση με το αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας. Λειτουργεί από την αεροπορική εταιρεία Pobeda η οποία ανήκει στην ομάδα της Aeroflot. Τέλος, το 2015, 481 χιλ. Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Rostourism (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού).