Η ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων (ATOR) ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει μια νέα δέσμη μέτρων για την υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας στην κρίση με την πανδημία COVID- 19. Μεταξύ αυτών είναι η δέσμευση των πληρωμών στους τουρίστες για ακυρωμένες περιηγήσεις μέχρι το 2022, που υποστηρίζεται από πιστοποιητικό κατάθεσης

Η ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων (ATOR) απέστειλε σήμερα στις 6 Απριλίου επιστολές προς τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισουστούν και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Γκάλκιν .

Σε έγγραφα που υπογράφει ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της ATOR, κ. Vladimir Kantorovich, και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ATOR Maya Lomidze, η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων ζητά από την κυβέρνηση να εξετάσει ένα νέο σύνολο μέτρων για την υποστήριξη τόσο του εξερχόμενου όσο και του εγχώριου οργανωμένου τουρισμού.

Οι προτάσεις της ATOR επισημαίνουν ότι οι απώλειες των ρωσικών ταξιδιωτικών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα του εγχώριου τουρισμού, υπολογίζονται ήδη σε δισεκατομμύρια ρούβλια και αν προσθέσουμε το ποσό των χαμένων εσόδων, θα εκτιμηθεί σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ρούβλια .

Η ATOR υπογραμμίζει ότι αυτή η αναγκαστική απόφαση των ταξιδιωτικών πρακτόρων χρειάζεται τη στήριξη των αρχών – δεδομένου ότι μόνο η αναβολή των ημερομηνιών της περιοδείας θα επιτρέψει στους ταξιδιωτικούς πράκτορες να ξεκινήσουν την εργασία τους μετά την αποκατάσταση των τουριστικών προορισμών και θα βοηθήσουν επίσης να ξεκινήσουν επιχειρήσεις από συναφείς βιομηχανίες – ξενοδοχεία, εστιατόρια, μουσεία και άλλες οργανώσεις περιλαμβάνονται στο τουριστικό προϊόν.

Η ATOR καλεί την κυβέρνηση να εγκρίνει το δικαίωμα του ταξιδιωτικού πράκτορα να αναβάλει τις πληρωμές έως το 2022 για ακυρωμένες οργανωμένες περιηγήσεις και ορισμένες τουριστικές υπηρεσίες που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας , έτσι ώστε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου «παγώματος» ο τουρίστας έχει το ανεπιφύλακτο και επιβεβαιωμένο δικαίωμα να επιλέξει οποιαδήποτε περιοδεία για το ποσό της αρχικής του πληρωμής ή μια υπηρεσία από τη συλλογή ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Στην πραγματικότητα, ένας τουρίστας θα έχει στη διάθεσή του πιστοποιητικό κατάθεσης για αυτή την περίοδο , επιβεβαιώνοντας τη διατήρηση των κεφαλαίων του από τον ταξιδιωτικό πράκτορα και τη δυνατότητα χρήσης τους για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Αυτή η απόφαση, τονίζει η ATOR, υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των ίδιων των τουριστών – αυτό θα τους επιτρέψει να εξοικονομήσουν τα χρήματα που πληρώνονται για τις περιηγήσεις στο σύνολό τους και τελικά να πάρουν τα πακέτα διακοπών τους.

“Η ATOR είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην ανάπτυξη ενός εγγράφου που επιβεβαιώνει το δικαίωμα του τουρίστα να μεταφέρει κεφάλαια σε ένα νέο προϊόν, το οποίο θα συμμορφώνεται με τα δικαιώματα όλων των συμβαλλομένων στη συμφωνία για την πώληση τουριστικού προϊόντος”, ανέφερε η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων.