Εντυπωσιακή αύξηση 30% κατέγραψαν τους πρώτους έξι μήνες του 2017 τα ταξίδια που πραγματοποιούν οι Ρώσοι στο εξωτερικό -για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια- όπως φανερώνουν τα στοιχεία του στατιστικού πρακτορείου Turstat.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία, η Φινλανδία, η Κίνα, η Πολωνία, η Ταϊλάνδη και η Γερμανία είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς φέτος για τους ρώσους τουρίστες, ενώ άλλοι προορισμοί έχουν σημειώσει απίστευτους ρυθμούς ανάπτυξης, όπως η Δομινικανή Δημοκρατία (223%), η Κούβα (117%), τα ΗΑΕ (49% και το Βιετνάμ (50%).

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία, προοιωνίζουν ένα εξίσου ελπιδοφόρο δεύτερο εξάμηνο το 2017 για την ρωσική εξερχόμενη αγορά.

Μερικές από τις τελευταίες εξελίξεις στο ρωσικό εξερχόμενο τουρισμό έχουν ως εξής :

Νέες απευθείας πτήσεις δρομολογήθηκαν πρόσφατα, οι οποίες περιλαμβάνουν αναχωρήσεις από την Αγία Πετρούπολη έως τη Βουδαπέστη και από τη Μόσχα στην Τιφλίδα. Τους ερχόμενους μήνες, πολλά νέα δρομολόγια θα εξυπηρετήσουν τους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Ιρκούτσκ στο Νταλιάν, από τη Μόσχα στο Κανκούν, στο Ντεμπρετσέν και στη Λάρνακα, ενώ θα αυξηθεί η χωρητικότητα στο δρομολόγιο από τη Μόσχα στο Ντουμπάι.

Οι απαιτήσεις για θεωρήσεις βίζα έχουν απλουστευθεί για τους Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μοζαμβίκη και το Κατάρ, καθώς οι συγκεκριμένοι προορισμοί έχουν εισαγάγει νέα online συστήματα θεώρησης βίζα κατά την άφιξη, ενώ η Γαλλία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μείωση του χρόνου παράδοσης των θεωρήσεων από τις 10 ημέρες σε 48 ώρες για τους Ρώσους

Τέλος, υπάρχουν σημαντικές ελπίδες για την επικείμενη επιστροφή της Αιγύπτου στην αγορά, ενώ η ρωσική κυβέρνηση να επιθυμεί να τερματίσει την αναστολή των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών.