Με το που προσγειώθηκε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον στο αεροδρόμιο της Γλασκόβης σήμερα το πρωί, “βροχή” έπεσαν οι καταγγελίες στην αστυνομία, από Σκωτσέζους.

Σύμφωνα με τους πολίτες της Σκωτίας, η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είναι “ουσιαστικό ταξίδι”, όπως ορίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης.
Και ο Μπόρις Τζόνσον παραβιάζει τις εντολές της πρώτης υπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον

Νίκολα Στέρτζιον: “Δεν είναι απαραίτητο το ταξίδι του”

Χθες Τετάρτη, η Νίκολα Στέρτζιον είπε ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν πρέπει να επισκεφτεί τη Σκωτία, καθώς δεν είναι “απαραίτητο” το ταξίδι του.

“Δεν επιτρέπεται να ταξιδέψω από το Εδιμβούργο στο Αμπερντίν για να επισκεφτώ ένα κέντρο εμβολιασμού αυτή τη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά η Νίκολα Στέρτζιον.

Και ο Μπόρις Τζόνσον ταξιδεύει από το Λονδίνο στη Σκωτία για να κάνει το ίδιο, όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Εάν ζητάμε από άλλους ανθρώπους να τηρήσουν αυτό, τότε λυπάμαι, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο”.

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στη Σκωτία στο πλαίσιο μιας κίνησης για “να δείξει τη δύναμη της Ένωσης” στην μάχη κατά της πανδημίας.

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε ένα κέντρο εμβολιασμού στη Γλασκόβη, το οποίο ιδρύθηκε από τον Βρετανικό Στρατό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth, όπου υποβάλλονται σε επεξεργασία οι δοκιμές Covid.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο βορρά γίνεται μια μέρα αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί θα χρειαστούν έναν “έγκυρο λόγο”, προτού ταξιδέψουν.

Ωστόσο, ο αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων Τζέικομπ Ρις-Μογκ τόνισε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι “κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι ως έθνος”.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας επιβεβαίωσε τις καταγγελίες, σχετικά με την επίσκεψη, αλλά τα παράπονα σίγουρα δεν να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια.