Αυξημένος θα είναι ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης (Al) και των υπόλοιπων αναδυόμενων τεχνολογιών το νέο έτος  στα επιχειρηματικά ταξίδια σύμφωνα με την εταιρεία Egencia, του ομίλου Expedia.

“Τα μηνύματα, τα bots και η φωνητική αναζήτηση, όλα τα οποία τροφοδοτούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, θα δημιουργήσουν τη νέα κατάσταση στις αναζητήσεις και στον τρόπο κράτησης των ταξιδίων» δήλωσε ο Jean Noel Lau Keng Lun, ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων στην Egencia.

“Το βλέπουμε ήδη ευρέως στον τομέα των ταξιδιών αναψυχής ενώ όλο και περισσότερο κατακλύζει τα επαγγελματικά ταξίδια. Ένα παράδειγμα είναι η εξυπηρέτηση πελατών που υποστηρίζεται από τη συνομιλία, η οποία αναμένουμε να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού ταξιδιών. Αναμειγνύοντας την τεχνολογία που βασίζεται στον άνθρωπο και την τεχνητή νοημοσύνη, τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι υπηρεσίες έχουν τώρα τη δυνατότητα να προσφέρουν στους ταξιδιώτες έναν πρωτοφανή συνδυασμό ευκολίας ».

Όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους προσβλέπουν επίσης στις αναδυόμενες τεχνολογίες, ενώ το 41% πιστεύει ότι η προηγμένη AI θα βελτιώσει τις εμπειρίες κρατήσεων.

Για το 2018, βλέπουμε την ανάγκη για τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη  να εξελίσσονται περαιτέρω. Η AI έχει ήδη ενεργοποιήσει μια σειρά εφαρμογών, bots και λογισμικού που φέρνουν εξατομίκευση στον ταξιδιώτη, καθιστώντας ευκολότερη όλη την ταξιδιωτική διαδικασία και ως εκ τούτου αυξάνεται η ικανοποίηση.

Μια άλλη τάση που βλέπει η Egencia είναι ότι η διακριτική γραμμή ανάμεσα στα ταξίδια αναψυχής και τα επαγγελματικά ταξίδια γίνεται όλο και πιο δυσδυάκριτη, με όλο και περισσότερους ταξιδιώτες επαγγελματίες να επεκτείνουν το ταξίδι τους σε προσωπικές διακοπές.

“Η ανάμειξη των επαγγελματικών υποχρεώσεων στα ταξίδια με την αναψυχή αναμένεται να επηρεάσει τις προτιμήσεις για ξενοδοχεία και πτήσεις”, σχολιάζει ο Lau Keng Lun.

“Βλέπουμε τέλος έναν αυξανόμενο αριθμό επιχειρηματιών να επιλέγουν υπηρεσίες home sharing στα επαγγελματικά ταξίδια τους που επεκτείνονται εν συνεχεία σε ιδιωτική διαμονή, δίνοντας τους την ευκαιρία για τοπικές και αυθεντικές εμπειρίες. “