Περισσότεροι από τα δύο τρίτα Αμερικανών σκοπεύουν να κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το 19ο ετήσιο Βαρόμετρο διακοπών της Generali Global Assistance (GGA).

Ενώ το 68% των Αμερικανών ταξιδιωτών ανέφεραν ότι θα ταξιδέψουν φέτος θα διαθέσουν έναν ελαφρώς μικρότερο προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, ο  ταξιδιωτικός προϋπολογισμός των Αμερικανών για το 2019 μειώθηκε κατά 10% στα $ 2,373.

Αντιθέτως αυξημένος θα είναι ο προϋπολογισμός των Ευρωπαίων κατά 3% στα $ 2.269. Ωστόσο, μόνο το 63% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές.

Διάρκεια διακοπών

Οι Αμερικανοί ακολουθούν τους Ευρωπαίους και τους Βραζιλιάνους στο χρόνο που θα αφιερώνουν φέτος για διακοπές. Κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 1,4 εβδομάδες. Οι Βραζιλιάνοι σε 2,2 εβδομάδες και οι Ευρωπαίου σε 1,8 εβδομάδες κατά μέσο όρο.

Το εσωτερικό της χώρας θα προτιμήσουν οι μισοί Αμερικανοί ταξιδιώτες για τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι.  Ωστόσο, το 35% των Αμερικανών είναι αναποφάσιστο, σύμφωνα με το Barometer Holiday GGA. Ειδικότερα, θα χωριστούν σε προορισμούς παραλίας (45%) και πόλης (42%). Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων (62%) και οι Βραζιλιάνοι (50%) προτιμούν την παραλία.

Σε άνοδο το κάμπινγκ

Το 46% των Αμερικανών δήλωσε ότι θα ήθελε να περάσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάμπινγκ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Ευρωπαίους είναι μόλις 28%.

Οι Ευρωπαίοι και οι Βραζιλιάνους αποδίδουν πολύ καλύτερα από τους ταξιδιώτες των Η.Π.Α.

Διακοπές και τεχνολογία

Μόνο το 54% των Αμερικανών δήλωσε ότι θα «αποσυνδεθεί» εντελώς από την τεχνολογία κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Παράλληλα, το 50% δήλωσε ότι θα περάσει 30 λεπτά έως δύο ώρες εργασίας στις διακοπές.

Οι Βρετανοί κατά τα ¾ θα αφήσουν την τεχνολογία στην άκρη. Το ποσοστό για τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Βραζιλιάνους είναι 71%, 67% και 63% αντίστοιχα.