Τις επερχόμενες τάσεις στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων για το 2018 αποκάλυψε το Pinterest με βάσει τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις από τους χρήστες του.

Το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ενδιαφέροντα μέσω εικόνων, έχει γίνει πηγή έμπνευσης για τους ταξιδιώτες, με τα “Pins” πάνω στο συγκεκριμένο θέμα να έχουν αυξηθεί κατά 33%.

Σύμφωνα με το Pinterest, το 68% των χρηστών λένε ότι χρησιμοποιούν το site για να αναζητήσουν ταξιδιωτικούς προορισμούς για μελλοντική τους επίσκεψη.

Προορισμοί στην έρημο
Η αναζήτηση στο θέμα των “ταξιδιών στην έρημο” καταγράφει αύξηση 125% στο Pinterest. Οι δημοφιλείς προορισμοί της ερήμου περιλαμβάνουν το Μαρόκο, το Rub al-Khali στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την έρημο Atacama στη Χιλή και τις άνυδρες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ταξιδιωτικά περιοδικά
Με τις αναζητήσεις για «ταξιδιωτικά περιοδικά» να παρουσιάζουν άνοδο έως 169%, αποτελούν μια κορυφαία τάση για το 2018. Οι ταξιδιώτες γίνονται δημιουργικοί, αφηγούμενοι τις δικές τους ταξιδιωτικές εμπειρίες με δικές τους καταχωρήσεις που περιλαμβάνουν πολύχρωμα σκίτσα, κολάζ, καλλιγραφία και πολλά άλλα.

Κρουαζιέρες ποταμών
Από το Ρήνο μέχρι το Μεκόνγκ, οι κρουαζιέρες ποταμών είναι αρκετά δημοφιλείς για το 2018. Αυτή η νέα ταξιδιωτική εμπειρία αποδεικνύεται δημοφιλής στο Pinterest με τις αναζητήσεις για “κρουαζιέρες ποταμών” να αυξάνονται κατά 346%. Πιο αναλυτικά οι κρουαζιέρες στο Βιετνάμ, τη Γερμανία και την Αίγυπτο είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς

Η τέχνη του δρόμου
Από το Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, η τέχνη του δρόμου ζωντανεύει τα τείχη των πόλεων του κόσμου και οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν τώρα ταξίδια για να θαυμάσουν από κοντά τα αξιοθέατα. Σημειώνεται ότι οι αναζητήσεις για “street art” είναι κατά 79% αυξημένες.

Διακοπές μιας ημέρας
Ενώ οι μικρής διάρκειας διακοπές στην πόλη είναι ακόμα δημοφιλείς, όσοι είναι αρκετά τυχεροί να ταξιδέψουν για δουλειά μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να προσθέσουν μια επιπλέον μέρα στην αναζήτησή τους για να ανακαλύψουν τον προορισμό τους. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι οι αναζητήσεις για “ταξίδια 24 ωρών” σημειώνουν αύξηση κατά 134%.