Τις τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια των Αμερικανών ανέλυσε η πρόσφατη έρευνα από το The Vacationer με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ενηλίκων.

Σχεδόν το 82% των Αμερικανών σχεδιάζει να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, το οποίο θα μπορούσε να είναι περισσότεροι από 212 εκατ. ενήλικες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αυτός ο αριθμός είναι μειωμένος από το καλοκαίρι του 2023, με 3% λιγότερους Αμερικανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν τουλάχιστον μία φορά αυτό το καλοκαίρι.

Μειωμένοι οι αεροπορικοί ταξιδιώτες

Ενώ σχεδόν το 52%, ή 132 εκατομμύρια Αμερικανοί, δήλωσαν ότι θα πετάξουν αυτό το καλοκαίρι, οι αεροπορικοί ταξιδιώτες είναι μειωμένοι σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι, όταν το 54% σκόπευε να πετάξει τουλάχιστον μία φορά.

Σε άνοδο τα οδικά ταξίδια

Σύμφωνα με την έρευνα του The Vacationer, η πιο δημοφιλής μέθοδος ταξιδιού είναι οδικώς. Το 75% των Αμερικανών σκοπεύουν να κάνουν τουλάχιστον ένα οδικό ταξίδι αυτό το καλοκαίρι, οι περισσότεροι οδηγούν κάπου σε απόσταση 100 μιλίων από το σπίτι τους.

Λιγότερο από το 21% θα παραμείνει σε έναν προορισμό σε απόσταση 250 μιλίων από το σπίτι και το 5,8% θα οδηγήσει περισσότερα από 1.000 μίλια από το σπίτι.

Ποιες ηλικίες θα ταξιδέψουν περισσότερο

Οι Αμερικανοί ενήλικες μεταξύ 18 και 29 ετών είναι οι πιο πιθανό να  ταξιδέψουν διεθνώς αυτό το καλοκαίρι.

Περισσότερο από το 30% των ατόμων μεταξύ 18 και 29 ετών σχεδιάζει να κάνει διακοπές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την άλλη πλευρά, οι Αμερικανοί ενήλικες άνω των 60 ετών έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Σχεδόν το 25% των Αμερικανών ενηλίκων σκοπεύουν να ταξιδέψουν διεθνώς αυτό το καλοκαίρι. Το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει το 6,10% που σκοπεύει να ταξιδέψει μόνο στο εξωτερικό και το 18,39% που σκοπεύει να ταξιδέψει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τέλος, το 76% των Αμερικανών ενηλίκων, ή περισσότεροι από 196 εκατομμύρια άνθρωποι, σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εσωτερικό αυτό το καλοκαίρι.