Περισσότερα ταξίδια φαίνεται πως θα κάνουν φέτος οι Αυστραλοί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της British Airways.

Eιδικότερα, η πανδημία COVID-19 άλλαξε σημαντικά τις ταξιδιωτικές συμπεριφορές των Αυστραλών, με τους μισούς να εκφράζουν την επιθυμία για συχνότερες αποδράσεις μικρότερης διάρκειας.

Είναι ενδιαφέρον ότι δύο στους πέντε (39%) Αυστραλούς σκέφτονται ταξίδια σε προορισμούς που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ πριν.

Πως θα ταξιδέψουν ;

Για το 2024, η περιήγηση στα αξιοθέατα πρωτοστατεί ως η προτιμώμενη δραστηριότητα για τους μισούς ταξιδιώτες. Ακολουθούν οι πολιτιστικές εμπειρίες και οι επισκέψεις σε μουσεία. Επιπλέον, ένας στους πέντε (19%) ανυπομονεί για περισσότερη χαλάρωση.

Το ένα τρίτο (33%) σχεδιάζει να βυθιστεί σε νέους πολιτισμούς, ενώ τρεις στους πέντε (62%) ορκίζονται να εξερευνήσουν προορισμούς εκτός δρόμου.

Η περιπέτεια και η εξερεύνηση βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτεραιότητας για δύο στους πέντε (39%) ταξιδιώτες.

Που θα ταξιδέψουν

Η Ευρώπη αναδεικνύεται ως η πιο επιθυμητή περιοχή για επίσκεψη το επόμενο έτος (29%), ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ (28%).

Ένας στους πέντε (20%) ταξιδιώτες σχεδιάζει να παρακολουθήσει μεγάλες αθλητικές ή ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις που φιλοξενούν ένα καλοκαίρι αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η ευεξία είναι επίσης ένα εξέχον επίκεντρο, με έναν στους πέντε (20%) Αυστραλούς να δίνει προτεραιότητα στον «ποιοτικό χρόνο μου» για τις τέλειες διακοπές.